A fülünk szolgálhat azonosításra is. Összegyűjtöttünk néhány érdekes információt az emberi fülről, ami segít jobban megérteni a testedet, és bepillantást enged egészségi állapotodba.

Testünk bizonyos pontjai és belső szerveink között létezik egy neurológiai kapcsolat. 

Ha megfigyeljük a fülünket, többet megtudhatunk saját egészségi állapotunkról, sőt, megjósolhatjuk azt is, a jövőben milyen betegségek okozhatnak számunkra problémát.

Azonosítás

A fülünk szolgálhat azonosításra is. Születésünkkor a fül már teljesen ki van fejlődve, Nem változik ahogyan idősödünk, leszámítva, hogy a fülcimpa kissé megnyúlik. Éppen ezért a fül kiváló eszköze az azonosításnak, akárcsak az ujjlenyomat.

Ful, Fulek, Halloszerv, Amit Elarul A Fuled Rolad
/ Fotó: Bright Side

Recesszív vagy domináns gének

Hogy fülcimpánk szabadon lóg, vagy hozzákapcsolódik fejünkhöz klasszikus példája az egyszerű genetikai dominancia kapcsolatnak; a szabadon lógó fülcimpák a domináns örökletes tényezőkről vallanak, míg a fejhez  kapcsolódó fülcimpák a recesszív, rejtett örökletes jegyekről informálnak. A genetikailag domináns szabadon lógó fülcimpák kétszer olyan gyakoriak, mint a fejhez kapcsolódóak.

Ful, Fulek, Halloszerv, Amit Elarul A Fuled Rolad 1
/ Fotó: Bright Side

Koszorúér-betegség

Ha a fülcimpán átlós redő látható, nagyon valószínű, hogy szívkoszorúér betegség áll fenn.

Ful, Fulek, Halloszerv, Amit Elarul A Fuled Rolad 2
/ Fotó: Bright Side

Vitamin- és kalciumhiány

Ha a fül nagyon fehéres, sápadt, azt mutatja, hogy a szervezetben kevés a vitaminok és a kalcium mennyisége.

Ful, Fulek, Halloszerv, Amit Elarul A Fuled Rolad 3
/ Fotó: Bright Side

Veseproblémák

Ful, Fulek, Halloszerv, Amit Elarul A Fuled Rolad 4
/ Fotó: Bright Side
A piros fül veseproblémákat jelezhet.

Fülporc gyulladása

Specifikus tünete a recidiváló polychondritis nevű betegségnek.

Ful, Fulek, Halloszerv, Amit Elarul A Fuled Rolad 5
/ Fotó: Bright Side

A fül reflexológiája

A fül reflexológia éppen olyan hatékony a fájdalom- és stresszcsökkentésben, mint a kéz vagy a láb reflexológiája. Több mint 200 akupunktúrás pont található a fülön, melyek belső szerveinkhez és mozgásszervrendszerünkhöz kapcsolódnak. Ha ezekre a pontokra nyomást gyakorlunk, sokféle egészségi problémát csökkenthetünk, kezelhetünk. A legtöbb füldiagram úgy ábrázolja a test és a szervek pontjainak elhelyezkedését, mint egy magzati pózban fekvő, még meg nem született kisbabánál.

Ful, Fulek, Halloszerv, Amit Elarul A Fuled Rolad 6
/ Fotó: Bright Side
A fül reflexológia éppen olyan hatékony a fájdalom- és tresszcsökkentésben, mint a kéz vagy a láb reflexológiája. Több mint 200 akupunktúrás pont található a fülön, melyek belső szerveinkhez és mozgásszervrendszerünkhöz kapcsolódnak. Ha ezekre a pontokra nyomást gyakorlunk, sokféle egészségi problémát csökkenthetünk, kezelhetünk. A legtöbb füldiagram úgy ábrázolja a test és a szervek pontjainak elhelyezkedését, mint egy magzati pózban fekvő, még meg nem született kisbabánál.
Ful, Fulek, Halloszerv, Amit Elarul A Fuled Rolad 7
/ Fotó: Bright Side

A fül reflexológiás térképén számtalan pont van, melyeknek stimulálását meg kell tanulni, hogy kezelni tudjunk olyan problémákat, mint pl. a fejfájás. Komolyabb betegségek esetén érdemes képzett reflexológushoz vagy orvoshoz fordulni.

Ful, Fulek, Halloszerv, Amit Elarul A Fuled Rolad 8
/ Fotó: Bright Side

 Korábban megjelent cikkünkbe megtudhatod, hogy miért nem érdemes kilyukasztani a baba fülét. Ha érdekel megtekintheted itt.

A cikk a Bright Side angol nyelvű cikke nyomán készült.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet