Mindig jobb előre tudni, hogyan kell kezelni a kellemetlen helyzeteket. A Reddit-felhasználók megvitatták, hogyan lehet túlélni a nehéz szituációkat minimális veszteséggel.

Bright Side összegyűjtötte a legfontosabb túlélési praktikákat. 

1.

Ne menj el az autótól, ha a sivatagban vagy a hóban rekedtél. Az autódat könnyebb megtalálni, mint téged. Ha a sivatagban tartózkodsz, előfordulhat, hogy autód alá kell másznod, hogy megvédd magadat a hőtől.
Ez alól kivétel, ha tudod, hol vagy, és tudod, hogyan juthatsz el egy biztonságos helyre, de ne menj segítséget keresni anélkül, hogy az úti célt szem előtt tartanád.

2.

Ha eltévedsz az erdőben, ne hagyjd el a helyedet. A téged kereső emberek a legutóbbi ismert helyedről indulnak, vagy arra, amerre tartottál, és csak megnehezíted a dolgukat a keresési terület kiterjesztésével.
Ha mégis el kell menned, kövesd a vizet. A korai városokat rendszerint vízforrás közelében alapították. Ha követsz egy patakot, nagyobb valószínűséggel futsz be a civilizációba… Általában a folyásirányban, de attól függ, hogy hol vagy.

Kapcsolódó cikk

3.

Ha úgy gondolod, hogy valaki az otthonodban tartózkodik, bármit is csinálsz, ne kapcsold fel a villanyt. Bármennyire is megnyugodnál, ha égne a lámpa, mindenkinél jobban ismered a házadat. Könnyen mozoghatsz a házadban, miközben a behatoló sokkal lassabb lesz.
És ne használj zseblámpát sem! Ezzel megadnád a betörőnek a tartózkodási helyedet.

4.

Ne ugorj a vízbe, hogy megmentse egy fuldoklót, hacsak nem feltétlenül szükséges, például egy gyerek megmentéséhez. A fuldokló emberek hajlamosak rákapaszkodni a megmentőikre, és magukkal húzni őket. Keress valamit, amit eldobhatsz, vagy valami mentőövet.
Ha egy fuldokló megragad, akkor lényegében megpróbál felmászni rád, mint egy létrára. Ez ösztönös, és lehetetlen felülírni. Ha maguk alá löknek, egyszerűen ússz ki a szorításukból, gyere fel egy kicsit távolabb, és próbáld meg újra megközelíteni.

5.

Ha egyedül túrázol vagy bármi mást csinálsz a szabadban, mondd el valakinek, hova mész, és mikor kell visszamenned. Ha cselekvőképtelenné válsz, ez nagyban növeli a túlélési esélyeidet.
A túrázásra mindig vigyél magaddal több ételt és vizet, mint amire szükséged van, soha, senki sem tervezi, hogy elveszik az erdőben.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

idojaras elorejelzes 2024 aprilis sarkvideki hideg

Érkezik az év hidegfrontja, hó is eshet

Sarkvidéki hideg zúdul az afrikai melegre, jövő hétfőről keddre helyenként 25 fokot zuhanhat a hőmérséklet, és komoly viharok alakulhatnak ki, a hegyekben havazás sem kizárt.

nyugdijkorhatar 2024 nyugdij nyugdijas nyugdij utalas 2024

Tényleg csak 70 évesen mehetünk nyugdíjba? Itt a nyugdíjszakártő válasza

A világ egyik nagy vagyonkezelő cége arra figyelmeztette a munkavállalókat, hogy ne számítsanak arra, hogy kényelmesen nyugdíjba tudnak vonulni a hatvanas éveikben, hanem meg kell emelni a nyugdíjkorhatárt akár 70 évre, mert az emberek sokkal tovább élnek, mint korábban, és kevesebb fiatal kép be a munkaerőpiacra.