Nézem Képzőművészet Tüntetnek a Tate és a Southbank Centre dolgozói a...

Tüntetnek a Tate és a Southbank Centre dolgozói a várható elbocsátások ellen

Promóció

Közel hatszáz állás került veszélybe a Tate és Southbank Centre intézményeiben a koronavírus fokozódása miatt.

A járvány miatt szükségesek a megszorítások

Promóció
- Advertisement -

A londoni Tate Modern galériában olyan világhírű művészek munkáit állították ki korábban, mint Andy Warhol, Yayoi Kusama vagy az első önálló magyar kiállítással büszkélkedhető Mauer Dóra.

Azonban ezúttal nem a kiállítások, sem a művészek, hanem közel hatszáz munkavállalóké a főszerep. Ezen 600 állás került veszélybe a Tate és Southbank Centre intézményeiben a koronavírus-járvány felerősödése miatt, írja a The Art Newspaper.

Tüntető Tate-dolgozók / Fotó: Steve Easton

A Tate épületébe látogatóknak járőrök sorfala előtt kellett elhaladniuk az elmúlt hetekben, mivel a Tate Enterprises – a galéria kereskedelmi ágának, kávézóinak és ajándékboltjainak – dolgozói sztrájkba kezdteka tervezett szerkezeti átalakítások miatt. A tervezetben a Tate Enterprises 200 dolgozójától kész megválni, hogy elkerülje a koronavírus-járvány okozta válság miatti összeomlást.

A Tate Britain átalakítja éttermét a rasszista elemeket megörökítő falfestmény miatt

A Tate Britain éttermében látható 1920-as évek falfestményre az utóbbi időben több látogató is panaszt tett, mivel azon rasszista ábrázolások voltak felfedezhetők. Ezt követően az étkezde eltörölte a mottóját, ami szerint az általuk működtettet hely Európa legszórakoztatóbb szobája. A Rex Whistler éttermet a padlótól egészen a mennyezetig egy speciális megrendelésre készített freskó teríti be, amit Whistler készített, írja a The Guardian.

A Public and Commercial Services Union (PCS) (Közszolgálati- és Kereskedelmi Szolgáltatók Szövetsége) azért kampányol, hogy az intézmény akadályozza meg a kirúgásokat. A Tate szóvivője megerősítette, hogy a sztrájk tovább folytatódik.

Azzal kell szembenéznünk, hogy 50%-kal kevesebben látogatják a galériáinkat, és ez valószínűleg hosszú távon így marad. Sajnos jelenleg a kereskedelmi vonalunk túl nagy. A Tate 5 millió fontot biztosított a Tate Enterprises részére a tartalékaiból

– magyarázta a döntést Maria Balshaw igazgatója.

Aláírásgyűjtésbe kezdtek

A PCS a londoni Southbank Centre tervezett elbocsátásai ellen is fellépett. A rendezvényközpont arra készül, hogy négyszáz alkalmazottjától válik meg a koronavírus-válság miatt.

Vigyorogva dobta le a Tate Modern kilátójáról a kisfiút a skizofrén tinédzser

Előkerült egy biztonsági kamera felvétele, amelyen jól látható, ahogy J. Bravery tavaly augusztusban kilöki a londoni Tate Modern kilátójáról a hatéves kisfiút, ahogy az is, hogy a tindézser mosolyogva teszi mindezt – derült ki a legfrissebb bírósági anyagokból információi szerint. A skizofréniában szenvedő autista fiatal még decemberben vallotta magát bűnösnek, elmondása szerint azért akart ölni, hogy bekerüljön a hírekbe.

A PCS arra bíztatta a Southbank Centre vezetőit, hogy kérjen támogatást a kormány által létrehozott 1,5 milliárd fontos kulturális segélyalapból a munkahelyek megvédése érdekében. A brutális elbocsátások ellen aláírásgyűjtésbe kezdett a szervezet, és eddig több mint 7000 embere írta alá #SouthbankSOS kampányt.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3