A belga után a francia rendőrség könnygázt vetett be a sárga mellényesek ellen. Párizs központjában oszlattak.

A francia rendőrség könnygázt és vízágyúkat vetett be az üzemanyagadó emelése ellen tüntető francia sárga mellényesek ellen szombaton, Párizs központjában, mert át akartak törni egy rendőrkordont. Helyszíni jelentések szerint legalább 24 erőszakos tüntetőt őrizetbe vettek.

1543662224
A Dráguló Üzemanyagárak Ellen Tiltakozó Sárga Láthatósági Mellényt Viselő Tüntetők Könnygázgránátok Füstjében A Rendőrökkel Vívott Összecsapás Közben A Párizsi Champs-Elysées Sugárút Közelében 2018. December 1-Jén / Fotó: Mti / Ap / Kamil Zihnioglu

A sárga mellényeseknek országosan ez a harmadik nagy tüntetése, és november 17. óta tartanak demonstrációkat különböző helyeken az ország útjain. A Nap fotójának választott kép Nantes-ban készült.

Az egy héttel ezelőtti párizsi tüntetés már erőszakos volt. Pénteken kudarcba fulladt a sárgamellényesek két képviselőjének tárgyalása Édouard Philippe miniszterelnökkel.

Szombat reggel hat óra óta lezártákat a párizsi Champs-Élysées sugárút a forgalom elől. Sok üzlet és étterem kirakatát a tulajdonosok bedeszkázták erre a napra, okulva a múlt szombati károkból. Macron nem enged. 

Összecsapások és zavargások rondítottak bele a franciák VB-győzelmének ünneplésébe

Hatalmas népünnepély zajlott tegnap a francia fővárosban. Az Eiffel-torony a nemzeti trikolórban pompázott, és az éj leszálltával két dátumot vetítettek ki rá: 1998 és 2018. Ez az a két évszám, amikor is Franciaország megnyerte a futball világkupát. Vasárnap nemzeti színű zászlókba és lökött sapkákba öltözött emberek vonultak fel a híres sugárúton.

Mégsem egyeztetnek a francia miniszterelnökkel a városban tüntető sárga mellényesek vezetői, mert halálosan megfenyegették őket a mozgalom szélsőséges tagjai – írja a BBC

Összeválogattuk a legjobb képeket a Trump elleni, Londonban tartott tüntetésről

Trump és felesége, Melania csütörtök délután érkezett meg négynapos látogatásra, a szigetországba. Azt már korábban tudni lehetett, hogy óriási tiltakozások lesznek az elnöki vizit alatt. Az egyik leglátványosabb akció az lesz, amikor egy óriás bébi Trumpot eregetnek majd a parlament épületének közelében, amelyet a polgármester is engedélyezett.

A tüntetők a sugárúton vonultak végig, és egy részük a Place de l’Étoile-on át akarta törni a rendőrkordont, amire a rendőrök könnygáz és vízágyúk bevetésével válaszoltak.

Több tüntető teniszütővel válaszolt a könnygáz-támadásra:

48045781 10218485136105970 2776618927193587712 N
Tüntető, Ahogy Teniszütővel A Könnygázt Lendíti Vissza A Rendőrök Felé / Fotó: Stephane Mahe / Reuters

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet