Egy túrázó eltévedt a hegyen, de ez sem volt elég ok arra, hogy fogadja az ismeretlen számról érkező hívásokat. Pedig valójában a mentőexpedíció szervezői keresték.

A túrázó nem kér az ismeretlen hívásokból, akkor sem, ha a segítség keresi

A túrázó a Colorado állambeli hegyen, a Mount Elberten tért le az ösvényről, és nem találta meg a visszavezető utat. Miután nem tért vissza az október 18-i expedíciójáról, a hatóságok megindították a keresést, és többször keresték telefonon is, hogy megbizonyosodjanak róla, jól van, de nem fogadta a hívásokat, írta a 24.hu.

A helyzet végül szerencsésen záródott, miután a túrázó kereséssel töltötte az éjszakát, megtalálta az utat az autójához, és a hatóságokkal is kapcsolatba tudtak lépni vele, ekkor derült ki, hogy azért nem vette fel a telefont, mert ismeretlen számról hívták.

A mentőszolgálat arra kéri a túrázókat, vegyék fel a telefont, ha bajban vannak

A történetet a keresőexpedíciót helyi mentőszolgálat, a Lake County Search and Rescue osztotta meg nevelő célzattal. Közleményükben arra kérték a túrázni vágyókat, hogy ha a tervhez képest késésben van, és ismeretlen számról hívásokat kap, akkor vegyék fel a telefont, mivel lehet, a mentőcsapat próbál megbizonyosodni a biztonságukról.

Az eltévedt túrázó egyébként semmit sem észlelt abból, hogy eltűntnek nyilvánították, és egy sikertelen keresőexpedíciót indítottak a megtalálása érdekében.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet