Két Twin Peaks-rajongó azt állítja, hogy öt évig tartó kutatás után megoldották a 113 éves esetet, amely a '90-es évek ikonikus tévéműsorát ihlette.

Igazi négykezes krimi

David Bushman és Mark Givens, akiket Thomas & Mercer álnéven ismernek, öt évet töltött a 20 éves Hazel Drew halálának kutatásával, aki a Twin Peaks egyik karakterét, Laura Palmert ihlette.

A valós gyilkossági ügyben Drew holttestét arccal lefelé, a koponyájával összezúzva találták meg Teal’s Pondban, New York államban 1908. július 7-én.

A felelős kerületi ügyész meghallgatta az összes helyi lakost, aki ismerte őt, családját, sok titkos szeretőjét és mindenkit, aki találkozott vele azon az éjszakán, amikor meggyilkolták, de miután kizárt két fő gyanúsítottat, az ügy megoldatlan maradt – emlékeztetett a Daily Star.

A tévéműsorok történelmének ikonikus alakjai

Évtizedekkel később David Lynch és Mark Frost forgatókönyvírók mesélték el a történetet a tévéműsorban Frost nagymamája figyelmeztetése alapján, miszerint Hazel Drew szelleme kísérti a környéket.

Az írópár ihletet kapott Laura Palmer karakteréhez, akit Sheryl Lee színésznő alakított kultikus krimijükben, amelyet először 1990-ben mutattak be.

Hazel Drew és Laura Palmer is kisvárosi szépségek voltak, akiknek gyilkosságai felfedték a korrupt elitet és a titkos szerelmesek sorát.

Míg a Twin Peaks-gyilkosság végül megoldódott (bár csupán a tévécsatorna nyomására – a szerk.), Drew gyilkosai soha nem kerültek elő – egészen mostanáig egy új könyv, a Murder at Teal’s Pond szerint.

A szerzőpáros állítja, hogy a helyi temetkezési vállalat balzsamozója, bizonyos William Cushing és egy barátja, a helyi republikánus párt egyik vezető alakja, Fred Schatzle a gyilkosok.
Ahogy az eseményeket leírják, a nyomozók tudták, hogy Cushing aznap este kölcsönkérte a vagont Schatzle-től, de soha nem vizsgálták a nyomot.

Öt év intenzív kutatás és mérlegelés után arra a következtetésre jutottunk, hogy Hazel Drew-t William Cushing és Fred Schatzle gyilkolta meg – és William Powers, illetve valószínűleg nyomozótársa, Duncan Kaye védte meg az igazságszolgáltatástól

– mondták a szerzők.

A jelentések szerint az indíték az lehetett, hogy megvédjék magukat vagy más republikánus párttagokat egy botránytól azzal, hogy megszabadulnak Hazeltől, aki „túl sokat tudott”.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet