Donald Trump egy Twitter-bejegyzésben azt a korábban megdöntött összeesküvés-elméletet terjesztette, miszerint Joe Scarborough politikus megölte egy alkalmazottját.

Az állítás már korábban megdőlt

Donald Trump folyamatosan kiakasztja az embereket Twitter bejegyzéseivel vagy nyilatkozataival. Legutóbb Stephen Colbert akadt ki Trump sajtótájékoztatóján. Az elnök most egy Twitter-bejegyzésével okozott felháborodást, ami miatt a közösségi platform is elnézést kért.

Donald Trump Twitter
Donald Trump, Az Usa Elnöke / Fotó: Nbc

Donald Trump ugyanis tweetjeiben sorozatosan azt állította, hogy Joe Scarborough, korábbi kongresszusi képviselő megölte munkatársát, Lori Klausutis-t, amelyről utóbb kiderül, hogy összeesküvés-elmélet volt, írja a Variety. A Twitter egyelőre nem tett lépéséket az elnök felhasználói fiókja és bejegyzése ellen.

A vállalat egy bocsánatkérő nyilatkozatot adott ki az üggyel kapcsolatban, miután Lori Klausutis férje, Timothy Klausutis írt a Twitter vezetőjének, Jack Dorsey-nak, hogy töröljék a közösségi oldalról Trump bejegyzését.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Nagyon sajnáljuk, hogy ezek a kijelentések fájdalmat okoztak a családnak. Azon dolgozunk, hogy kibővítsük a jelenlegi szolgáltatásunkat és irányleveinket, hogy eredményesebben tudjunk fellépni a hasonló dolgok ellen, reméljük, hogy ezek a változások hamarosan életbe léphetnek[/perfectpullquote]

– áll a Twitter szóvivőjének nyilatkozatában.

Anna Wintour kiakadt azon, hogy Donald Trump fertőtlenítőivást javasolt: „Csak Ön után!”

A világ jelentős – józanabbik – része még mindig nem tért magához, amióta Donald Trump, az Amerikai Egyesült Államok elnöke élő egyenes adásban azt találta mondani, hogy a koronavírust fertőtlenítő injekcióval kéne gyógyítani vagy esetleg ki kéne állni egy kicsit a napra. „Nem vagyok orvos, de hát azért még van…

A Twitternél Donald Trump mellett számos más politikus és a közszereplő mentességet élveznek bizonyos szabályok alól, ha bejegyzéseik közérdekű információkat tartalmaznak. A cég bevezette, hogy figyelmeztető jelzést tehet a politikusok bejegyzése mellé, ha azok megszegnek bizonyos felhasználói irányelveket. Később ezt a szigorítást alkalmazták is Trump két bejegyzése esetében.

A férj kérte az elnököt, ne terjesszen valótlanságokat

Donald Trump a hetekben több olyan bejegyzést is közzétett, amelyben Lori Klausutis halálát kapcsolatba hozta Scarborough-val.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Mikor kerül újranyitásra a pszichopata Joe Scarborough lezárt ügye Floridában? Megúszta a gyilkosságot? Néhány ember ezt gondolja. Mért hagyta el a kongresszust olyan gyorsan és csendesen? Hát, nem nyilvánvaló? Mi történik most? Teljes őrület[/perfectpullquote]

– áll Trump bejegyzésében. Timothy  Klausutis tweetben kérte az elnököt arra, hogy ne tévessze meg a közel 80 millió követőjét a hamis információk terjesztésével, miszerint a feleségét a saját főnöke, Joe Scarborough gyilkolta volna meg.

Lori Klausutis Halala
Joe Scarborough És Lori Klausutis / Fotó: Doug Sullivant Twitter-Oldala

Lori Klausutis koordinátorként dolgozott Joe Scarborough képviselő Fort Walton-i hivatalában. A nő 2001-ben váratlanul halt meg, de a boncolás azt tárta fel, hogy a halálát egy nem diagnosztizált szívelégtelenség okozta. A hivatalos szervek sem találtak semmilyen összefüggést a nő halála és Scarborough között.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk