Követem Közélet A Twitternek kellett elnézést kérnie Donald Trump miatt

A Twitternek kellett elnézést kérnie Donald Trump miatt

Promóció

Donald Trump egy Twitter-bejegyzésben azt a korábban megdöntött összeesküvés-elméletet terjesztette, miszerint Joe Scarborough politikus megölte egy alkalmazottját.

Az állítás már korábban megdőlt

Promóció
- Advertisement -

Donald Trump folyamatosan kiakasztja az embereket Twitter bejegyzéseivel vagy nyilatkozataival. Legutóbb Stephen Colbert akadt ki Trump sajtótájékoztatóján. Az elnök most egy Twitter-bejegyzésével okozott felháborodást, ami miatt a közösségi platform is elnézést kért.

Donald Trump, az USA elnöke / Fotó: NBC

Donald Trump ugyanis tweetjeiben sorozatosan azt állította, hogy Joe Scarborough, korábbi kongresszusi képviselő megölte munkatársát, Lori Klausutis-t, amelyről utóbb kiderül, hogy összeesküvés-elmélet volt, írja a Variety. A Twitter egyelőre nem tett lépéséket az elnök felhasználói fiókja és bejegyzése ellen.

A vállalat egy bocsánatkérő nyilatkozatot adott ki az üggyel kapcsolatban, miután Lori Klausutis férje, Timothy Klausutis írt a Twitter vezetőjének, Jack Dorsey-nak, hogy töröljék a közösségi oldalról Trump bejegyzését.

Nagyon sajnáljuk, hogy ezek a kijelentések fájdalmat okoztak a családnak. Azon dolgozunk, hogy kibővítsük a jelenlegi szolgáltatásunkat és irányleveinket, hogy eredményesebben tudjunk fellépni a hasonló dolgok ellen, reméljük, hogy ezek a változások hamarosan életbe léphetnek

– áll a Twitter szóvivőjének nyilatkozatában.

Anna Wintour kiakadt azon, hogy Donald Trump fertőtlenítőivást javasolt: „Csak Ön után!”

A világ jelentős – józanabbik – része még mindig nem tért magához, amióta Donald Trump, az Amerikai Egyesült Államok elnöke élő egyenes adásban azt találta mondani, hogy a koronavírust fertőtlenítő injekcióval kéne gyógyítani vagy esetleg ki kéne állni egy kicsit a napra. „Nem vagyok orvos, de hát azért még van…

A Twitternél Donald Trump mellett számos más politikus és a közszereplő mentességet élveznek bizonyos szabályok alól, ha bejegyzéseik közérdekű információkat tartalmaznak. A cég bevezette, hogy figyelmeztető jelzést tehet a politikusok bejegyzése mellé, ha azok megszegnek bizonyos felhasználói irányelveket. Később ezt a szigorítást alkalmazták is Trump két bejegyzése esetében.

A férj kérte az elnököt, ne terjesszen valótlanságokat

Donald Trump a hetekben több olyan bejegyzést is közzétett, amelyben Lori Klausutis halálát kapcsolatba hozta Scarborough-val.

Mikor kerül újranyitásra a pszichopata Joe Scarborough lezárt ügye Floridában? Megúszta a gyilkosságot? Néhány ember ezt gondolja. Mért hagyta el a kongresszust olyan gyorsan és csendesen? Hát, nem nyilvánvaló? Mi történik most? Teljes őrület

– áll Trump bejegyzésében. Timothy  Klausutis tweetben kérte az elnököt arra, hogy ne tévessze meg a közel 80 millió követőjét a hamis információk terjesztésével, miszerint a feleségét a saját főnöke, Joe Scarborough gyilkolta volna meg.

Joe Scarborough és Lori Klausutis / Fotó: Doug Sullivant Twitter-oldala

Lori Klausutis koordinátorként dolgozott Joe Scarborough képviselő Fort Walton-i hivatalában. A nő 2001-ben váratlanul halt meg, de a boncolás azt tárta fel, hogy a halálát egy nem diagnosztizált szívelégtelenség okozta. A hivatalos szervek sem találtak semmilyen összefüggést a nő halála és Scarborough között.

Promóció
ForrásVariety
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3