A Twitter moderátorai letiltották Talib Kweli rappert a platform szabályainak ismételt megsértése folytán, ám az előadó továbbra is tagadja a Maya Moody-val kapcsolatos zaklatási vádakat. 

Twittertől a Patreonig

Az amerikai rappert, Talib Kwelit a Twitter letiltotta az oldalról, miután több tucat üzenetet küldött egy Maya Moody nevű felhasználónak. 

Talib Kweli
Talib Kweli Ezévi Londoni Fellépésén / Fotó: Dave Burke

Az oldal működtetői szerint Kweli újra és újra megsértette a közösségi oldal szabályzatait, amivel gátolja a többi felhasználót az önkifejezésben. Az erőszak, a zaklatás és más, ehhez hasonló attitűdök elriasztják az embereket a gondolataik világhálón történő kifejtésétől, írja a The Guardian. Ezt követően Kweli a Patreon oldalon tűnt fel.

Egyik a másik után

Talib Kweli azonban tagadja a vádakat. Elmondása szerint mindig reagált azokra a hazugságokra, amiket Maya Moody állított és az oldalán terjesztett róla. A rapper szerint ez az őt ért feltevésekre reflektálás, nem pedig zaklatás. 

Skai Jackson a Twitter segítségével leckézteti meg a rasszista hangadókat

A K-pop rajongók trollkodással igyekeznek visszaszorítani a rasszizmust a közösségi platformokról, míg az antirasszista tüntetők szoborrongálásokkal próbálják felvenni a harcot a rasszizmus ellen. Mindenki a maga képességeinek megfelelően cselekszik a változásért, így tesz a Disney-sorozatok sztárja, Skai Jackson is. Jackson azzal támogatja a Black Lives Matter-mozgalmat, hogy a hatalmas követőbázissal rendelkező Twitter-oldalán megosztja a rasszistán megnyilvánuló tinédzserek nevét.

A két felhasználó közti vita július 9-én kezdődött, amikor Kweli meggyanúsította Maya Moody-t, hogy faji kérdésekben képmutató és a fehér, maguknak felsőbbrendűnek gondoló társadalmi körrel szimpatizál. A nő ugyanis egy olyan listát tett közzé az oldalán, amelyen olyan előadók szerepelnek, akik fekete nőket vettek feleségül. A felsorolásból pedig nem maradt ki Kweli sem. Moody-t több más felhasználó is megtámadta az oldalán tett kijelentései miatt, meg is fenyegették. A nő azonban nem hagyta abba és többször is felhozta azokat a Talib Kweli által már megcáfolt pletykákat és feltételezéseket, amik a rapper magánéletét bolygatták fel.

Meddig mehet el a szólásszabadság a közösségi média felületein?

Az elmúlt hetekben számos, a szólásszabadságot némiképp korlátozó, ám a gyűlöletbeszédet elcsitító lépésnek lehettünk tanúi. Donald Trump Twitter-bejegyzései tényleges ellenőrzés alá kerültek, miután korábban kijelentette, hogy a George Floyd kapcsán kirobbant utcai tüntetéseket kész erőszakkal leverni. Katie Hopkins-t a Twitter szintén letiltotta. Hopkins korábban a “végleges leszámolást” szorgalmazta a muszlimokkal kapcsolatban, míg a bevándorlókat a csótányokhoz hasonlította.

Moody egy szexuális zaklatással kapcsolatos pert is felhozott. Az ügy a kollégája és Kweli között zajlott le, ám a vádakat ejtették a bíróságon. Maya Moody ráadásul azt is szóvá tette, hogy a Twitternek túl sok időre van szüksége ahhoz, hogy eltávolítsák a platformon található zaklató megjegyzéseket és üzeneteket. A nő bejegyzését pár nappal azután publikálta, miután zártolták Wiley fiókját, amiért antiszemita gondolatoknak adott hangot a Facebookon és az Instagramon.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.

ajandek a jovobol, uj kutyuk, uj technologia, hasznos kutyuk, hasznos technologia, hasznos targyak9

10 ajándék a jövőből, amit már most megvehetünk

A kiterjesztett valóság egyre elterjedtebb. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy úgy nyisd ki az ajtót, hogy a jelszót egy virtuális billentyűzeten gépeled be, amit csak te láthatsz. De használhatod szórakozáshoz is, például játszhatsz rajta olyan játékokat, mint a biliárd, és láthatod a golyók pályáját az asztalon.