A Twitter évekig tárolta a „törölt” privát üzeneteket

A Twitter engedi, hogy töröljük a privát üzeneteket az általunk látott beszélgetésből. Azt hihetnénk, ha a beszélgetés mindkét résztvevője törli az üzenetet, az valóban eltűnik. Mint a TechCrunch cikkéből kiderült, évekig megmaradnak a rendszerben.

A törölt beszélgetéseket még évekig megtalálhatjuk a felhasználónk archivált adatainak letöltésével. A Twitter még azokat a törölt privát üzeneteket is megőrzi, amelyeket törölt vagy felfüggesztett felhasználók küldtek, vagy fogadtak.

A Facebook és a Twitter ultimátumot kapott az EU-tól a fogyasztóvédelmi szabályok betartására

Az Európai Bizottság kijelentette, “nem tárgyalgathat örökké” és bírságot helyezett kilátásba azon közösségi média felületet üzemeltető cégekkel szemben, amelyek nem felelnek meg a szigorúbb fogyasztóvédelmi szabályoknak. A Facebook és a Twitter ez év végéig kell, hogy összeszedje magát, különben az EU szankciót


Szerencsére úgy tűnik, az adatok csak az üzenetek küldői és fogadói számára elérhetőek, de a The Verge által is megosztott hiba nem vet jó fényt a cégre. Elvégre az oldal azt állítja, véglegesen törli az üzenetet, miközben mégsem így tesz.

A cég is tudomást szerzett a problémáról, azt nyilatkozta, igyekeznek utánajárni a dolognak. Persze, ez még nem garantálja azt, hogy sikerül változást elérni.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból