Újabb újítás jöhet a Twitter részéről: most már témákat is követhetünk

Az Instagram példáján felbuzdulva a világ legnépszerűbb mikroblogja, a Twitter is bevezeti a témák követési lehetőségét. A Variety értesülései szerint pedig ez épp olyan egyszerű, mintha felhasználót követnénk.

Hamarosan témákat is követhetünk a szóban forgó közösségi oldalon. Sriram Krishnan, a Kékmadár produkciós csapatának tagja szerint ez ugyanúgy fog működni, mint a felhasználók esetében. Amint bekövetünk egy témát, máris látjuk a hozzá kapcsoló releváns élő eseményeket és tweeteket.

twitter topic követés újítás

Természetesen el is rejthetjük a kapcsoló bejegyzéseket. Ez főleg akkor hasznos, ha nem szeretnénk látni egy TV-sorozatról szóló spoileres tweetet. A témákat az aktivitásunk, ízlésünk szerint ajánlja fel a rendszer, amiket előzetesen kurátorok hagynak jóvá.

A Twitter letiltotta egy abortuszellenes film felhasználói fiókját

A keresztény beállítottságú Pure Flix produkciós cég legújabb filmjének az Unplanned (Tervezetlen) Twitter-fiókját visszaállították szombaton egy rövid leállás után. – olvasható a film Twitter-üzenetei között. A Twitter szerint a felfüggesztés nem az Unplanned fiókjának a tartalma miatt történt. Egy másik felhasználói fiók sérthette meg a Twitter-szabályzatát, amely kapcsolatban volt a filmjéével és ez okozhatta az oldal letiltást.

A funkciót először az Androidos alkalmazáson tesztelik majd sporttémákkal. A csapat a legutóbbi sajtótájékoztatóján azt is meglengette, hogy szeretne dolgozni a nemzetközi marketingjén. Ennek vélhetően a témák bevezetése lehet az első lépése. A konkurens Tumblr és Instagram ugyanis már régóta rendelkezik a tematikus böngészés lehetőségével.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból