Ty, a széles körökben ismert rapper, vagy ahogy sokan emlegetik, az angol hiphop sztárja korábban koronavírus-fertőzés miatt került kórházba. Az intenzív osztályról távozva azonban súlyos tüdőgyulladást kapott, amivel már nem bírt megbirkózni a szervezete. 

Tüdőgyulladásban hunyt el

Ty, született nevén Ben Chijioke Mercury-díjra jelölt rapper 47 évesen hunyt el a koronavírus miatt. Áprilisban került kórházba a fertőzés miatt, ahol mesterséges kómában tartották, hogy a szervezete képes legyen megbirkózni a kezelésekkel, írja a The Guardian.

Ty Koronavirus 1
A Koronavírus Miatt Hunyt El Ty / Fotó: Getty Images

Ty fel is épült, az intenzív osztályról kikerülve azonban tüdőgyulladást kapott. A korábbi Covid-19 miatt olyannyira legyengült a szervezete, hogy az új betegséggel már nem tudott megbirkózni. A kórházban töltött ideje alatt a GoFundMe szervezete pénzt gyűjtött számára, segítve a felépülését. 

Kapukat nyitott számunkra

A halálát követően számos híresség emlékezett meg róla. Idris Elba – aki amúgy az ENSZ-szel karöltve a koronavírus miatt bajba jutott termelőket támogatja – az angol hip-hop úttörőjeként emlegette, míg Noel Clarke, a Star Trek sztárja óvatosságra intette a követőit az esettel kapcsolatban. Gilles Peterson, brit DJ szerint a rappernemzedék sokat köszönhet Ty-nak, zeneileg számos szempontból ő nyitott kaput a fiatalabb alkotók előtt. 

Így néznének ki az egészségügyi dolgozók képregényhősként

A szabadúszó képregény-illusztrátor egy olyan rajzsorozatot készített, amelyet a koronavírus-járvány ihletett: az egészségügyi dolgozókat az ismert szuperhősök mintájára rajzolja meg, írja a . MJ Hiblen számára az inspirációt az adta, hogy látta az egészségügyben dolgozó barátját, aki a koronavírus-járvánnyal folytatott mindennapi küzdelemben egyre elgyötörtebb.

Ty 1972-ben született Londonban, szülei nigériai bevándorlók. Első albuma, az Awkward 2001-ben jelent meg, amit aztán négy másik lemeze követett. Olyan neves előadókkal dolgozott együtt, mint De La Soul, Soweto Kinch, Roots Manuva és még sokan mások. Az utóbbi hetekben több más alkotót is elvesztettünk, mint Per Olov Enquist, Georges-Jean Arnaud vagyMichael McClure.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet