Új átverés terjed a Facebookon, ne dőlj be neki!

Egyelőre főleg angol nyelvterületen, de új, Messenger üzenetként érkező átverés terjed a Facebookon, ami riogatja riogatja a felhasználókat.

Az átverés szerint a profiljukat klónozták, és arra ösztökél mindenkit, hogy küldje tovább a figyelmeztetést az összes ismerősének – írja a brit Daily Mail.

Így nézheted meg, benne vagy-e az 50 millióban, akinek feltörték a Facebook-profilját

Ezzel az eszközzel a felhasználók azt nézhetik meg, hogy kívülállók mennyit látnak a profiljukból, elérését a történtek hatására átmenetileg felfüggesztették. A cég pénteken biztonsági intézkedésként több mint 90 millió érintett felhasználót kiléptettek a rendszerből, nekik újra be kellett lépniük a Facebook-fiókjukba.

A Facebook tud a jelenségről, állításuk szerint az üzenet semmilyen vírust nem tartalmaz, így az egyetlen teendő, hogy törölni kell az üzenetet, amennyiben felbukkanna az ismerőseinkkel folytatott beszélgetések között.

Az alábbi üzenetre kell figyelni:

“Hi…. I actually got another friend request from you yesterday… which I ignored so you may want to check your account. Hold your finger on the message until the forward button appears… then hit forward and all the people you want to forward too…. I had to do the people individually. Good Luck!”

A szöveg magyarul nagyjából ennyit jelent:

“Hi…. Tegnap kaptam egy másik barátnak jelölést tőled… nem foglalkoztam vele, de érdemes ellenőrizni a fiókodat. Tartsd az ujjad ezen az üzeneten, amíg meg nem jelenik a továbbítás gomb… aztán nyomd meg és küldd el mindenkinek akinek továbbítani szeretnéd… Nekem egyenként kellett megtennem mindenkivel. Sok szerencsét!”

Amennyiben ismerőstől kapnánk meg az eredeti angol “figyelmeztetést”, akkor érdemes jelezni, hogy csupán átverésről van szó, illetve ha valamilyen ismeretlen felhasználó jelentkezne hasonló szöveggel, akkor nem kell foglalkozni vele, csupán törölni a beszélgetéseink listájából.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból