Olvasni szerető sorozatrajongók, figyelem: tudjuk már, miket néztek jövőre – 1. rész

Igazán izgalmas listát állított össze az il Libraio könyves portál: összegyűjtötték, hogy mely könyvek alapján készült sorozatok várhatóak 2019 végén és 2020-ban a Netflixen, az Amazon Prime Videón és az HBO-n. A te kedvenc könyved vajon köztük van? Melyiket várod a legjobban?

Az összeállításból az derül ki, hogy jövőre leginkább disztópikus-apokaliptikus könyvadaptációkat nézhetünk, több fantasy-sorozaton is dolgoznak, és a Stephen King-rajongóknak is igyekeztek a kedvében járni a sorozatgyártók. 

sorozat tévé könyvek
Új sorozatok olvasmányélményeink alapján / Fotó: imdb.com

Andrzej Sapkowski: Vaják

Andrzej Sapkowski Vaják sorozat
Andrzej Sapkowski: Vaják / Fotó: Netflix

A legoptimistább várakozások szerint már nem kell sokat várni: 2019 végén jön a Netflixen a lengyel író kilenc könyvéből készült fantasy-sorozat. Henry Cavillt, aki Supermant is játszotta, láthatjuk Ríviai Geralt szerepében.

Újabb Stephen King-feldolgozásra készül az Az rendezője, Andy Muschietti

Az utóbbi évek filmes termése között jó pár Stephen King-adaptációt találni: Kedvencek temetője, , Az – Második fejezet, vagy a hamarosan bemutatásra kerülő Álom doktor. A rajongók megnyugodhatnak, hiszen a King-filmek sora tovább bővül. Mielőtt Andy Muschietti szerződött volna az Az első és második részének rendezésére 2015-ben, már egy Stephen King-adaptáción dolgozott.

Stephen King: A kívülálló

Stephen King A kívülálló sorozat
Stephen King: A kívülállók / Jason Bateman (b) és Ben Mendelsohn (j) / Fotó: HBO

Az HBO forgatja a Mester legutolsó regényéből a hasonló című horrorsorozatot. A regényhez hűen a sorozat is egy különös kegyetlenséggel elkövetett gyerekgyilkosság nyomozását követi végig. A Bloodline színésze, Ben Mendelsohn lesz a főszereplő, Jason Bateman pedig az első két rész rendezője.

Stephen King: Végítélet

Stephen King Végítélet sorozat
Stephen King: Végítélet / Fotó: CBS

Az 1994-es minisorozat után ismét egy 10 részes sorozat készül a posztapokaliktikus kultregényből. A CBS információi alapján 2020 tavaszáig tart majd a forgatás, így leghamarabb 2020 vége felé kerülhet műsorra King klasszikusa.

A főszereplő Stu Redmant James Marsden (Westworld) alakítja, Amber Heard (Aquaman) Nadine Crosst formálja meg, Odessa Young (Gyilkos nemzedék) Frannie Goldsmith-t játssza, Henry Zaga (Új mutánsok) pedig Nick Andros bőrébe bújik.

Az egyelőre még nem derült ki, hogy a főgonosz, Randall Flagg szerepét ki kapja, de sokáig már nem húzhatják a castingot, ha hónapokon belül el akarják kezdeni a forgatást. A könyvből egyébként már készült ABC-s minisorozat 1994-ben, Gary Sinise főszereplésével.

Marilyn Manson szerepet kapott a Stephen King-féle Végítélet-adaptációban

A zenész megerősítette, hogy csatlakozik a CBS által készített minisorozat szereplőgárdájához. Bár azt nem osztotta meg, melyik karaktert fogja megtestesíteni, azt elárulta, Shooter Jennings-szel készítettek a The Doors The End jéhez egy feldolgozást a sorozathoz. Stephen King Végítélet e 1978-ban jelent meg. A posztapokaliptikus regényben egy járvány törli el az emberiség 99%-át.

Stephen King: A setét torony

stephen kind a sötét torony sorozat idris elba matthew mcconaughey
Stephen King: A sötét torony / Idris Elba (b) Matthew Mcconaughey (j) a 2017-es filmadaptációban / Fotó: Columbia Pictures

A Mester fantasy-horror-westernjének regényfolyamából az Amazon Prime Video készíti a sorozatot. Bár King műve eredetileg nyolc kötetből áll, a tévés változat a negyedik könyvtől indul.

A szériát az a Glen Mazzara veszi gondozásába, aki Frank Darabonttól vette át a The Walking Dead irányítását, dolgozott a Kemény zsaruk című szérián és ő dolgozik jelenleg a Sin City TV-sorozatváltozatán is.

A forgatás már elkezdődött Horvátországban, várhatóan 2020 nyarán kerül a streaming-szolgáltató adásába.

Aldous Huxley: Szép új világ

Aldous Huxley szép új világ jessica brown findlay
Jessica Brown Findlay / Fotó: Pascal Le Segretain / Getty Images

Az 1932-ben írt disztópiaregényből készült sorozatban a főszereplő Alden Ehrenreich mellett Demi Moore és Jessica Brown Findlay, a Dowtown Abbey sztárja is szerepelni fog. A történet egy jövőbeli társadalom ironikus víziója, ahol az emberek egy technológiailag rendkívül magas fejlettségű világban kasztrendszerben élnek, elméletileg boldogan és gondtalanul.

His Dark Materials: Season 1 | San Diego Comic-Con Trailer | HBO

HBO and BBC present His Dark Materials, a new original series based on the global bestsellers, premiering this fall. #HBO #HisDarkMaterials Subscribe to HBO …

Az adaptációt – amelyen már 2015-ben elkezdtek dolgozni – az USA Network amerikai televíziós társaság fogja készíteni. A sorozatot Angliában fogják forgatni, de hogy mikor láthatja majd az eredményt a közönség, arról még nincs hír.

Philip Pullman: Az Úr sötét anyagai

Philip Pullman Az Úr sötét anyagai sorozat james mcavoy
Philip Pullman: Az Úr sötét anyagai / James McAvoy / Fotó: HBO

Az angolszász országokba már 2019-ben megérkezik a trilógiából (Az északi fény, A titokzatos kés, A borostyán látcső) készült fantasy-sorozat. Pullman más fantasy írókkal ellentétben nem Tolkien műveiből, hanem Milton 17. századi, az Elveszett paradicsom című epikus költeményéből inspirálódott és teremtett hihetetlenül látványos és eredeti fantáziavilágot.

A fantasykaland-sorozat főbb szerepeiben James McAvoy (X-Men-filmek, Az – Második fejezetSzéttörve), Ruth Wilson (A viszony, Luther), Lin-Manuel Miranda  (a Hamilton musical írója és rendezője), Clarke Peters (Drót, Treme) és a Logan film ifjú felfedezettje, Dafne Keen.

Az Úr sötét anyagai – Hamarosan az HBO GO-n

Próbáld ki ingyen az HBO GO-t hűségidő és kötöttségek nélkül és élvezd a legjobb sorozatokat és filmeket online. http://hbogo.hu Csatlakozz az HBO közösségéh…

A sorozat 8 részes első évadában megismerhetjük Lyrát (Keen), a tehetséges fiatal lányt, aki barátja utáni kutatása alatt felfed egy ördögi összeesküvést, amelyben fontos szerepet kapnak elrabolt gyermekek, különleges állatok és megannyi titok.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból