Igazán izgalmas listát állított össze az il Libraio könyves portál: összegyűjtötték, hogy mely könyvek alapján készült sorozatok várhatóak 2019 végén és 2020-ban a Netflixen, az Amazon Prime Videón és az HBO-n. A te kedvenc könyved vajon köztük van? Melyiket várod a legjobban?

Az összeállításból az derül ki, hogy jövőre leginkább disztópikus-apokaliptikus könyvadaptációkat nézhetünk, több fantasy-sorozaton is dolgoznak, és a Stephen King-rajongóknak is igyekeztek a kedvében járni a sorozatgyártók. 

Új sorozatok olvasmányélményeink alapján / Fotó: imdb.com

1Andrzej Sapkowski: Vaják

Andrzej Sapkowski: Vaják / Fotó: Netflix

A legoptimistább várakozások szerint már nem kell sokat várni: 2019 végén jön a Netflixen a lengyel író kilenc könyvéből készült fantasy-sorozat. Henry Cavillt, aki Supermant is játszotta, láthatjuk Ríviai Geralt szerepében.

Újabb Stephen King-feldolgozásra készül az Az rendezője, Andy Muschietti

Az utóbbi évek filmes termése között jó pár Stephen King-adaptációt találni: Kedvencek temetője, , Az – Második fejezet, vagy a hamarosan bemutatásra kerülő Álom doktor. A rajongók megnyugodhatnak, hiszen a King-filmek sora tovább bővül. Mielőtt Andy Muschietti szerződött volna az Az első és második részének rendezésére 2015-ben, már egy Stephen King-adaptáción dolgozott.