George Lucas mellett Mark Hamill és Harrison Ford is részt vett a Disney legújabb, Star Wars-filmen alapuló látványosságának megnyitóján.

A Disney új látványosságát egy rock koncerthez hasonló ceremóniával nyitották meg Brie Larson, Kevin Feige és a Lucasfilm képviselőjének Kathy Kennedynek a részvételével.

George Lucas Star Wars
George Lucas És A Star Wars Sztárjai / Fotó: Entertainment Weekly

A Millenium Falcon látványos beindításával nyitotta meg kapuit a Star Wars: Galaxy’s Edge. Harrison Ford volt az egyik meglepetés vendége az anaheim-i Disneyland új attrakciójának, írja a The Hollywood Reporter.

Elhunyt a Chewbaccát alakító színész, Peter Mayhew

A színész egy kórházban dolgozott, amikor George Lucas kiválasztotta őt a szerepre az eredeti Star Wars-filmhez. A rendezőnek egy olyan színészre volt szüksége, aki magasabb, mint Darth Vader, így esett a választás a 218 cm magas Mayhew re. Peter Mayhew világszerte ismerté vált a Star Wars-rajongók körében a Star Wars-univerzum wookiee nemzetségéhez tartozó Chewbacca megformálásáért.

A Star Wars alkotóinak, George Lucas, Mark Hamill és Billy Dee Williams ünnepélyes beszéde után, Chewbacca közreműködésével beindították a Falcon motorját. Természetesen felcsendült John Williams híres filmzenéje is. Rövid megemlékezést is tartottak az áprilisban elhunyt Peter Mayhew emlékére, aki Chewbaccát alakította a filmben.

Millenium Falco Galaxy Edge
A Millenium Falcon Élethű Mása Disneylandben / Fotó: Entertainment Weekly

A látványos megnyitó egyik díszvendége volt a Marvel kapitány-sztárja Brie Larson is. A ceremónia során kitértek a Disney és George Lucas együttműködésére, hiszen 2012-óta a Disney birtokolja a Star Wars jogokat.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Két nagy látnok Walt Disney és George Lucas örökségére építünk[/perfectpullquote]

– hangoztatta a cég jelenlegi vezetője, Bob Iger.

Az innovatív és interaktív fejlesztéseknek köszönhetően a látogatók átélhetik a Millenium Falcon űrhajóban való utazás élményét. Lehetősége van a rajongóknak Star Wars-ihletésű ételeket is megkóstolni a Disneyland éttermében. Sőt egy élő bemutatót is megnézhettek, ahol Chewbacca vezeti harcba az ellenállók csapatát.

„Azt hittem, hogy elképzelhetetlen, hogy részese legyek egy olyan filmnek, amelynek saját látványossága van Disneylandben. És mégis nézzétek hol vagyunk ma” – nyilatkozott Mark Hamill a bemutató kapcsán.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet