Új világmárkának ad helyet az ikonikus Selfridges. A Burberry legújabb üzlete azonban nem csak egy egyszerű ruhaüzlet, hanem Riccardo Tisci egyik formabontó ötletének megvalósulása is. 

Újítások a Burberrynél

Riccardo Tisci 2018-ban vette át a Burberry kreatív munkáért felelős vezető pozícióját,  azóta pedig a luxusmárka jelentős átalakuláson esett keresztül. Az 1856 óta működő üzletlánc előző, klasszikus eleganciát képviselő vezetőjével szemben Tisci sokkal izgalmasabb megoldásokra vágyik, tele hagyományokat felforgató újításokkal. 

Uj Burberry Uzlet Nyilt A Selfridgesben
Új Burberry Üzlet Nyílt A Londoni Selfridgesben // Forrás: The Retail Bulletin

Az ő igazgatása alatt alakult át a Burberry logója, került még több férfi kollekció a boltokba és férfi modell a kifutókra, de nem elhanyagolható tény, hogy Tisci egyszerre több generációt, fiatalabbakat és idősebbeket egyaránt igyekszik megszólítani ruhakölteményeivel. A márka ikonikus kockás mintája is újragondolásra került, hiszen annak már csíkos változatát is láthattuk pár bemutatón.  

Miért pont a Déli-sark?

Riccardo Tiscinek köszönhető többek közt az is, hogy a Burberry üzlete a világ egyik leghíresebb nagyáruházában kaphatott helyet. A londoni Selfridges 1879 óta működik, és joggal tekinthető az Egyesült Királyságban a vásárlási kultúrát kialakító, egyik legjelentősebb vállalatnak. A vásárlók ötvenezer négyzetméteren válogathatnak a világmárkák kollekcióinak darabjaiból. 

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]A Burberry egy olyan márka, ami csakúgy, ahogy a Selfrdiges is, a történelmet és a jövőt egyaránt nagy becsben tartja[/perfectpullquote]

nyilatkozta Sebastian Manes, a Selfrdiges értékesítő vezetője. Az új Burberry üzlet nemcsak a luxusmárka új nagykövete, de egy kortárs továbbgondolása a hóval fedett téli tájaknak is. A helyiség selyemsálakból szőtt árrbócokkal és tükörből összeállított kockákból díszített, illetve a ruhák közt pár elrejtett pingvin formát is felfedezhetünk. Kissé inverz, de egyedi elgondolása a Burberry új tavaszi és nyári kollekciójának otthonának.

Jogosan adódik a kérdés, a tavasz közeledtével miért télies hangulatba öltöztetik a Selfridges boltját, amikor tehetnék azt egy sokkal üdébb és színesebb módon is. A Burberry azonban Roald Amundsen kapitány felfedezése előtt tiszteleg a meghökkentő dizájnnal, aki 1911-ban fedezte fel a Déli-sarkot. Nem titok azonban az sem, hogy az egykori kapitány sátrát és utazóöltözetét is a Burberry tervezte. 

Bella Hadid ruhájával üzent a párizsi divathét előtt!

Bella Hadidot a kilencvenes évek stílusát idéző szerelésben fotózták le, és úgy tűnik, a 23 éves szupermodell továbbra is kitart a laza utcai szerelések mellett. A párizsi divathét idejére nővérével, Gigivel és édesanyjukkal, Yolanda Hadiddal a Le Royal Monceau hotelben szálltak meg, hogy aztán belevessék magukat az utolsó 2020-as őszi-téli show-kba.

A 2020-as ruhakollekció összeállítás darabjai mellett az új üzletben exkluzív telefontokok, zoknik és a limitált kiadú Lola és Tb táskák is elérhetőek a vásárlós számára. 

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk