A Facebook elismerte, hogy felhasználói adatokat osztott meg számos kínai okostelefont gyártó céggel. Ezek között van a Huawei, amely az USA hírszerző illetékesei szerint nemzetbiztonsági fenyegetést jelent.

Marc Zuckerberg Európai Parlamenti meghallgatása után újabb adatvédelmi aggály merült fel a Facebook háza táján. A közösségi hálót üzemeltető cég a Huawei-en kívül a kínai Lenovo-nak, Oppo-nak és TCL-nek is adott hozzáférést Facebook-adatokhoz. Az amerikai vállalat szerint ez “ellenőrzött művelet” volt.

A social media óriás mobil társulásokért felelős alelnöke, Francisco Varela megerősítette a The New York Times-nak, hogy a Facebook kínai telefongyártóknak kiterjedt hozzáférést engedett a felhasználók ismerőseinek adataihoz, azok kifejezett hozzájárulása nélkül.

A Facebook kijelentette, hogy a hét végéig megszünteti a kapcsolatot a Huawei-jel. 

Mark Warner, az amerikai Szenátus Hírszerző Bizottságának demokrata elnöke szerint az új fejlemények törvényességi aggályokat vetnek fel.

Warner azt szeretné tudni, hogyan biztosította a Facebook, hogy az adatokat ne továbbítsák kínai szerverekre. 

Binary 2248213 1920
Újabb Adatvédelmi Aggályok A Facebooknál / Fotó: Corinium Intelligence

“Tekintettel a Kongresszus megkeresésére, világossá akarjuk tenni, hogy a Huawei-integrációkkal érintett összes információ a készülékeken volt tárolva és nem a Huawei szerverein” – jelentette ki Francisco Varela egy közleményben.

A Huawei és konkurense, a ZTE éveken át volt az USA biztonsági aggályainak tárgya. A Trump-kormány hatalomra kerülése óta különös figyelem irányul rájuk. 

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.

ajandek a jovobol, uj kutyuk, uj technologia, hasznos kutyuk, hasznos technologia, hasznos targyak9

10 ajándék a jövőből, amit már most megvehetünk

A kiterjesztett valóság egyre elterjedtebb. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy úgy nyisd ki az ajtót, hogy a jelszót egy virtuális billentyűzeten gépeled be, amit csak te láthatsz. De használhatod szórakozáshoz is, például játszhatsz rajta olyan játékokat, mint a biliárd, és láthatod a golyók pályáját az asztalon.