Újabb szexuális zaklatással vádolják Kevin Spacey-t

Mint ismeretes, a Kevin Spacey elleni első vádak tavaly októberben kerültek nyilvánosságra, miután Anthony Rapp színész egy Buzzfeed-cikkben azt állította, Spacey még 1986-ban megtámadta őt. Rapp akkoriban csak 14 éves volt, Spacey pedig 26. Most újabb zaklatási ügyekre derült fény.

Ez azt jelenti, hogy Kevin Spacey-nek immár 7 zaklatás vádjával kell szembenéznie. A színész ellen további három zaklatási ügyben nyomoznak az Egyesült Királyságban, ebből kettő szexuális zaklatás. 

A Guardian szerint a legújabb vádak alapját képező cselekmények még 1996-ban történtek Westminsterben, 2008-ban Lambeth-ben (egy dél-londoni kerületben) és 2013-ban Gloucesterben Ezzel az Egyesült Királyságban már összesen 6, míg Los Angeles-ben további 1 ügyben folyik nyomozás Spacey ellen. Utóbbi esetben egy férfi vádolta meg az Oscar-díjas színészt azzal, hogy 1992-ben megtámadta őt.

Azóta több férfi is előállt a történetével.

Legutóbb Guy Pearce utalt arra az ausztrál televíziónak adott interjújában, hogy Kevin Spacey a Szigorúan bizalmas forgatása alatt fogdosta őt. Pearce egyenesen “tapizósnak” nevezte kollégáját.

Nemsokkal Rapp kitálalása után a londoni Old Vic Színház belső vizsgálatot rendelt el Spacey-vel szemben, aki korábban művészeti igazgatója volt az intézménynek. A CBC riportja alapján a színház 20 zaklatási ügyet talált a színész terhére. Sőt, a teátrum nyilatkozata szerint olyan “személyi kultusz” vette körül Spacey-t, ami miatt a férfiak nem hozakodtak elő a velük történtekkel.

House Of Cards Spacey
Egyre Több A Zaklatási Vád Kevin Spacey Ellen / Fotó: Techie + Gamers

A Kártyavár stábjának 8 tagja szintén azzal kereste meg a CNN-t, hogy Spacey tavaly novemberben zaklatta őket. Név nélkül nyilatkoztak, és elmondták, Kevin Spacey a fiatal férfiakat vette célba. Ráadásul mérgező környezetet teremtett a forgatáson. Az egyik produkciós asszisztens azt állította, a színész a nadrágjára tette a kezét, és később sarokba szorította a lakókocsiban.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””] Nincs kétségem afelől, hogy ez a fajta ragadozó viselkedés rutin volt a számára, és az én vele kapcsolatos személyes tapasztalatom csak egy a sok közül. Kevinnek nagyon kevés lelkiismeret-furdalása volt, ha volt egyáltalán amiatt, hogy visszaél a státuszával és helyzetével   [/perfectpullquote]

– mondta a produkciós asszisztens a CNN-nek.

A vádak hatására Spacey-t lecserélték Christopher Plummerre A világ összes pénze című filmben. Sőt, Kártyavár utolsó évadának forgatását nélküle fejezték be. 

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból