Újra több száz meztelen embert fotózott Spencer Tunick

Több százan pózoltak meztelenül a csípős melbourne-i hidegben hétfőn reggel egy szupermarket tetőparkolóján Spencer Tunick amerikai fotóművész új képeihez.

Tunick már számos olyan fotózást szervezett installációihoz, amelyeken tömegek jelentek meg meztelenül látványos helyszíneken, mint a Sydney-i Operaház vagy a müncheni Bajor Állami Operaház. Ezúttal mintegy 400 ember állt modellt meztelenül, egy áttetsző piros leplet tartva a 8 fokos hidegben Melbourne egyik szupermarketjének tetőparkolójában.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Gyorsan dolgoztam, hogy ne fagyjanak meg, de azt hiszem, néhány nagyon szép kép született[/perfectpullquote]

– mesélte a New York-i fotós. Hozzátette, hogy a fotózás 15 percet vett igénybe, a fényviszonyok szerencsére kedvezőek voltak, a felhős ég miatt nem változott a fény ereje. A 12 ezer jelentkező közül a kiválasztottak közé került Chloe Horler elmondta, hogy sok baja volt korábban a testével, és a fotózás is segített neki felülkerekedni ezeken a dolgokon.

Tunick E1531149145163
Spencer Tunick Melburne-I Installációja / Fotó: Getty Images

Roshane Wickramathilake, aki kereskedelmi jogot hallgat egy melbourne-i egyetemen, ugyancsak örült a fotózásnak. Mint mondta:

“Lehet, hogy egy családi vacsorán zavarba jönne, ha előkerülne róla egy ilyen kép, amelyen meztelen, mégis fontos egy ilyen fotózás, mivel sokan nem érzik magukat jól a bőrükben, pedig jó lenne, ha inkább elfogadnák magukat, hiszen mindenki szép.”

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból