Nézem Színház Mihályi Győző lehetett az elkövető az Újszínházban történt zaklatási...

Mihályi Győző lehetett az elkövető az Újszínházban történt zaklatási ügyben

Promóció

Mihályi Győző Jászai Mari-díjas színész ellen etikai vizsgálat indul a 2016-os, Újszínházban történt szexuális zaklatási ügyben, írja az ATV.

Vizsgálat Mihályi Győző ellen

Promóció

Az ATV információi szerint Mihályi Győző ellen a 2016-os, Újszínházban történt zaklatási ügyben etikai vizsgálat indult. Mint beszámoltunk, korábban mindössze annyit lehetett tudni, állami kitüntetéssel rendelkező, ismert színész lehetett az elkövető.

Újabb szexuális zaklatási ügy: Az Újszínház ismert, állami kitüntetéssel rendelkező színész lehet érintett

A értesülése szerint az Újszínház vezetése, konkrétan Dörner György igazgató pénteken levelet kapott a Fővárosi Önkormányzattól, melyben azonnali tájékoztatást kértek egy, a színházban történt állítólagos szexuális visszaélésről. Mint írja a lap, az eset 2016 elején történt. A főváros illetékesei afelől érdeklődnék, hogy érkezett-e bejelentés akkor a színház vezetéséhez.

Az ATV Híradónak eljuttatott üzenet szerint a Színházi Dolgozók Szakszervezete etikai bizottságot hozott létre. A dolog pikantériája, hogy a szakszervezet elnöke éppen Mihályi Győző. Az etikai bizottság első ülését december 9-én tartja, a vizsgálat eredményéről a bizottság tájékoztatni fogja a nyilvánosságot, közölték.

Mihályi Győző Jászai Mari-díjas színész, az Újszínház tagja / Fotó: MTI

Mint korábban írtuk, a HVG, aki elsőként adott hírt az ügyről, felkereste Dörner Györgyöt, az Újszínház igazgatóját. Azonban azt felelte: „Köszönöm a kérdését, és minden jót kívánok”, majd letette a telefont.

Lefogta és a ruhája alá nyúlt

Az Index információi szerint a színész lefogta az áldozatot és a ruhája alá nyúlt. A HVG forrásai szerint az ügyben csak annyi intézkedés történt, hogy „a két felet elkülönítették egymástól, azaz az volt az igazgatói kérés, hogy a továbbiakban ne dolgozzanak együtt”.

Az ügyben az Index korábban Dörner Györgyöt és Mihályi Győzőt is megpróbálta elérni, de egyikük sem vette fel a telefont, és az üzenetünkre sem érkezett válasz.

Ez már a negyedik zaklatás 

Ez már a negyedi színházi zaklatási ügy, amely nyilvánosságra került az elmúlt években. Először Marton Lászlóról derült ki, hogy Sárosdi Lilla színésznőt zaklatta. Az azóta már meghalt rendezőt a Vígszínház azonnal elbocsátotta. Aztán az Operettszínházban tört ki a botrány, az akkori igazgató Kerényi Miklós Gáborról derült ki, hogy nem bánt kesztyűs kézzel a fiatal művészekkel. Őt is elküldték az intézményből. Pár hete pedig Gothár Péter rendezőt bocsájtották el a Katona József Színházból, miután az egyik fiatal színésznőt zaklatta.

A Fidesz szerint a Gothár-ügy miatt távozniuk kell a Katona és a Színművészeti vezetőinek

Nemrég derült ki, hogy Gothár Péter, a Katona József Színház rendezője, a Színház és- Filmművészeti Egyetem tanára szexuálisan zaklatta kollégáját. Eleinte nem akarta megnevezni a Katona az elkövetőt, ám később egy újabb közleményben, Gothár Péter kérésére nyilvánosságra hozták. Etikai vizsgálatot is kért az egyetemtől a rendező maga ellen.

A Fidesz és a KDNP megszavazza a parlament jövőheti záróülésén a kulturális finanszírozásról szóló törvénycsomagot, ami vétójogot adna az igazgatói kinevezéseknél Kásler Miklós miniszternek, amennyiben egy színház állami forrásokat is elfogad. (Erről részletesebben ebben, ebben és ebben a cikkben írtunk.) A kormánypárt frakcióvezetője, Kocsis Máté Facebookon írt megjegyzése szerint ez a Gothár-botrányra adott válasz.

A Gothár-féle zaklatószínházak követelik a pénzt a kormánytól, miközben nem engednek betekintést az ügyeikbe, és akár évekig is eltussolnak bűncselekményeket

– írta Kocsis.

Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A legszürreálisabb ötletek, hogyan védheted meg magad a koronavírus ellen

A kínai emberek saját kezükbe vették a sorsukat, maguknak gyártanak védőmaszkokat!

A pillanat, amikor az álmodozó turistát elgázolja a valóság

Nem véletlen, hogy egyes helyeken már turistaadót szednek.

Színésznők, akik nem szégyellik terhes alakjukat és döngő lépteiket

Bátran pózolnak fürdőruhában, domború hassal is és döngő léptekkel, ezek a büszke anyukák.
Promóció

a szerk. ajánlása

Tudtad? Kultúránként egészen mást jelent, amit a kezünkkel csinálunk

Ami egyik helyen a kedvesség jele, az máshol durvaságnak számít.

A nosztalgiavonat átrobogott a vásznakon – Ezek voltak 2019 legjobb külföldi filmjei a ContextUs szerint

Volt egyszer egy 2019-es év, amelyben korunk legnagyobb mesterei és feltörekvő tehetségei egyaránt megmutatták, hogyan is kell filmet készíteni.

Ezek minden idők legdrágábban elkelt festményei

Cikkünkben górcső alá vesszük a valaha legdrágábban elkelt tíz festményt, és arról is esik pár szó, miért kerülnek bizonyos festmények többe, mint mások.
Promóció

ez is érdekeltéged
<3