Nézem Fotó Ukrajna szélsőséges csoportjai veszélyt jelentenek Európára – FOTÓ

Ukrajna szélsőséges csoportjai veszélyt jelentenek Európára – FOTÓ

Promóció

Az ország ultranacionalista csoportjai 2014-ben kerültek előtrébe. Utcai lázadásuk az orosz-barát elnök, Viktor Yanukovych elűzéséhez vezetett. Néhány fotón keresztül láthatjuk ennek a problémának a valódi arcát.

Promóció
- Advertisement -

A 2014-es eset óta a nacionalisták befolyása csak nőtt, amelyben nagy szerepet játszott Ukrajna gazdasági problémája és a féktelen korrupció. A legrosszabb, hogy a tagok között rengeteg a tinédzser, a fiatal, akik követik a háborús veteránok utasításait. Különböző harcművészeteket gyakorolnak, hogy jobban menjen a fegyverforgatás. Számuk körülbelül tízezerre tehető, tehát egy utcai tüntetéssel komoly károkat tudnak okozni.

A legfiatalabbakat vonják be / Fotó: The Guardian

A szélsőséges csoportok szigorú katonai struktúrával rendelkeznek, sokuknak katonai tapasztalata is van. A legnagyobb problémát a kormány jelenti.

Eleinte fenyegetés céljából, taktikaként használták fel az ultranacionalistákat, de mára elvesztették felettük az irányítást. Petro Poroshenko ukrán elnök vesztesként került ki ebből a játszmából.

Nem csoda, hogy a nemzetközi emberi jogi csoportok erőteljesen bírálják Ukrajnát, amiért nem léptek a bajban.

A botrány fokozódik: Ukrajna nem kér az Eurovíziós Dalfesztiválból

Az ukrajnai versenyen második helyezést elért Freedom Jazz trió kedd este közölte, hogy nem fogadja el a felkérést, míg a harmadik helyezett, a Kazka nevű együttes szerdán hozta nyilvánosságra elutasító válaszát. Utóbbi közleményében azzal indokolta a döntést, hogy nincs szüksége bármi áron a győzelemre. Mindkét előadó jelezte viszont, hogy a jövőben talán újra elindul a dalversenyen.

Sajnos azóta sem történt semmi, ami megakadályozta volna ezeknek az erőszakos szervezetnek az akcióit, amelynek gyakran a kisebbség, valamint az orosz-barát csoportok az elszenvedői. Mi lesz a nacionalizmus következménye? A választ Andriy Yermolayev politikai elemző adja meg.

Ukrajna belépése az Európai Unióba ezek után alighanem kétséges.

Mint mondja, egy olyan országban, ahol nem csak a korrupció sújtja az embereket, hanem a nacionalista erők felemelkedése is, az integrálás megvonásra kerülhet.

Nézd meg a galériát!

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3