Izlandi farkasok szedik szét a Dürer Kertet – visszatér az Úlfur Úlfur

Az Úlfur Úlfur egyszer már megmutatta hazánkban milyen szélek süvítenek a gejzírek országában. Most pedig a pergő nyelvű tundrai ragadozók visszatérnek, hogy a Dürer Kertben is megtapasztalhassuk, milyen, amikor a farkasok elszabadulnak.

Izlandban a zenét, mintha az anyatejjel szívnák magukba az emberek, nem csoda, hogy folyton rejtett kincsekre lelünk náluk. Ilyen az Úlfur Úlfur (magyarul: Farkas Farkas) is, akik zsíros, fülbemászó beatekkel és kirobbanó energiákkal mozgatják meg a színpadot, emelik magasba a kezeidet és késztetik mozgásra a lábakat. A rap duó novemberben járt nálunk a Mörk vendégeként, januárban pedig visszatérnek hozzánk a Dürer Kertben.

Az Úlfur Úlfur arra biztat, hogy mindent megkérdőjelezzünk, kocsikat borogassunk, és csak élvezzük az életet és annak apró örömeit.

Teszik mindezt anyanyelvükön, a pörgős és izgalmas izlandi szavak pedig csak úgy kúsznak be a fejünkbe dallamos alapjaikon, miközben ők is egyre mélyebbre ássák magukat Izlandon túl a Skandináv vagy éppen a közép-és kelet-európai közönség szívében is.

blank
/ Fotó: Az Úlfur Úlfur hivatalos Facebook-oldala

2015-ben megjelent második lemezük a Tvær Plánetur 2016-ban az év albumává választották hazájukban, melynek folytatása a 2017 májusában kidobott Hefnið okkar (magyarul: Mi bosszúnk).

Úlfur Úlfur – Brennum Allt (ft. Kött Grá Pje)

Leikstjórn og framleiðsla : Magnús Leifsson – www.magnusleifsson.com Kvikmyndataka : Thorsteinn Magnusson Klipping : Sigurður Eyþórsson Litgreining : Daði Jó…

Az Úlfur Úlfur bármerre jár, berobbantja a színpadokat. És olyan, mintha együtt lélegeznének a közönséggel. A koncert végére pedig úgy fogod érezni magad, mintha minden szavukat értenéd.

#web | #facebook | #twitter | #spotify

Facebook-esemény: ITT

Időpont: 2018. január 27., 20 óra

Helyszín: Dürer Kert, Budapest

Jegyár: Elővételben 1. 000 HUF; helyszínen: 1. 500 HUF

Jegyfoglalás: ITT

A szerk. ajánlása

Címlapról

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból