A koronavírus ellen a legtöbbet akkor tehetünk, ha önkéntes karanténbe vonulunk, vagy ha eleget teszünk a hatóságok izolációval kapcsolatos kéréseinek. Heteken át otthon ülni azonban nem könnyű. Pár híresség mégis megoldást talált a koronavírus folytán kialakult unalmas, otthon töltött napok ellen. 

Az unalmas esték ellen

Oliver Jeffers Konyvek
Oliver Jeffers A Bbc Podcast Sorozatában / Fotó: Getty Images

A koronavírus nagyban megnehezíti a napjainkat tekintve, hogy a legtöbb európai országban már végigsöpört a járvány, ennek ellenére hiányos információink vannak a betegségről. A védekezés érdekében érdemes mindent megtennünk, amit a hatóságok és a WHO megkövetel a lakosságtól. Ebbe beletartozik az önkéntes karantén vagy épp a lakhelyelhagyási-tilalom betartása. Ezek a lépések a többi óvintézkedéssel együtt segítenek lelassítani a járványt és ezzel megakadályozni az egészségügy túlterhelődését. 

Ezek a hírességek legjobb üzenetei a koronavírus-para ellen

20.1k Likes, 401 Comments – Diane von Furstenberg (@therealdvf) on Instagram: “make the best of it ….” „A londoni pestisjárvány idején, 1665-ben a Cambridge-i Egyetem is bezárt, és így Isaac Newton nak is otthon kellett maradnia.

Hetekig otthon ülni és aktívan elfoglalni magunkat azonban sokaknak kihívást jelenthet. Pár hírességnek összefogva azonban mégis sikerült megoldást találnia az unalmas esték problémájára. 

Oliver Jeffers, belfasti művész és szerző március 16-án kezdte el a Stay at Home Story Time sorozatát az Instagramon. Jeffers elhatározta, hogy a karantén ideje alatt minden hétköznap felolvas egy könyvet a szerzeményei közül, továbbá beszélgetést indít a követőivel a kiadványban felvetett kérdésekről. 

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Mind otthon vagyunk, de egyikünk sincs egyedül [/perfectpullquote]

mondja a szerző, aki nem csak az unalom, de az izoláció folytán kialakult magány ellen is küzd a kezdeményezésével. 

Egy jó ügyért

Jennifer Garner És Amy Adams Konyvek
Jennifer Garner És Amy Adams Felolvasás Közben / Fotó: Jennifer Garner És Amy Adams

Azonban nem Oliver Jeffers az egyetlen, aki hasonló lépésekre szánja el magát. Jennifer Garner és Amy Adams színészek a #SAVEWITHSTORIES kezdeményezéssel próbálják meg olvasásra buzdítani az otthonmaradókat. 

A külön erre készített Instagram-oldalukon nemcsak ők, de számtalan más híresség is felolvas elsősorban gyereknek és fiatalabbaknak. Jennifer Garner és Amy Adams a Save the Children és a No Kid Hungry szervezetekkel dolgoznak együtt. 

Jennifer Garner és Amy Adams színészeknek a kezdeményezéssel két célja van. A #SAVEWITHSTORIES szórakozást biztosít a fiataloknak és a szülőknek egyaránt. A kezdeményezésből befolyó összeggel azonban iskolákat és közösségi programokat támogatnának, amik elsősorban a járvány veszélyének fokozottan kitett és sebezhető gyerekek étkeztetéséért felelnek. 

A felolvasók között olyan ismert személyiségeket fedezhetünk fel, mint Natalie Portman, Jimmy Fallon vagy Camilla Cabello. 

Itthon is vannak büszkeségek

Ott Anna Konyv
Ott Anna A Hadik Kávéházban / Fotó: Neményi Márton

Nem kell azonban messzire mennünk, ugyanis a magyar Instagramozók közt is találunk olyat, akik olvasásra és a könyvek szeretetére buzdítanak a legnehezebb időszakokban is. A neves szerzők történetei ugyanis nemcsak egy járvány idején, de más krízishelyzetekben is képesek támaszként szolgálni. 

Ott Anna, a Hadik művészeti vezetője: “Szerettem volna szembemenni azzal a sztereotípiával, hogy a művész elérhetetlen” – Interjú

Nem, de 11-12 éves korom óta írok naplót. Amúgy újságíróként végeztem, az Origo és a Heti Válasz is közölte cikkeimet, amik inkább csak könyvkritikák és -ajánlók voltak. Még fél évvel ezelőtt a WMN-nek és a Könyvesblog nak is írtam szintén ebben a műfajban, de mindig is nehéz volt, görcsöltem rajta, és soha nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna.

Ott Anna, a Hadik irodalmi vezetője az Instagram-oldalán rendszeresen oszt meg követőivel könyvjánlókat és beszámol saját olvasmány élményeiről is. A karantén idejére olyan irodalmi finomságokat ajánl, mint Camus A pestis vagy Boris Vian Tajtékos napok írásai. Ha azonban épp leharcolt az elménk és a rajtunk elhatalamsodó stressz miatt nem elég élénk a figyelmünk, Ott Anna ajánlása szerint érdemes novelláskötetekhez fordulni, mint Szvoren Edina Nincs és ne is legyen vagy Tóth Krisztina Vonalkód kötetei.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.