Követem Design A fehérneműcég, ahol Palvin Barbara is csak egy jó...

A fehérneműcég, ahol Palvin Barbara is csak egy jó sztorival szerepelhetne a katalógusban

Promóció

Van egy jó sztorid? Akkor te is bekerülhetsz az Underargument fehérneműmodelljei közé.

90-60-90? Ugyan már!

Promóció
- Advertisement -

A nőknek már egy ideje elege van a divatipar hamis ábrándjából, ami csak tökéletes alakú, fehér bőrű nőknek ad teret. Maïna Cissé, az Underargument fehérneműmárka alapítója még ennél is tovább ment: számára a csábító méretek helyett a modellek mondanivalója számít. Cégénél bevezette az „anticasting” módszert, azaz vakon, pusztán a fotózást kipróbálni vágyó hölgyek története alapján válogatja ki a katalógusba kerülő modelleket, írja a The Guardian.

Hétköznapi modellek / Fotó: Underargument

Merész és mindenképpen úttörő kezdeményezés egy fehérneműcég részéről, abban a világban, ahol eddig Irina Shayk, Palvin Barbara és a Victoria’s Secret angyalainak alakja határozták meg a szakmai sztenderdeket. Igaz, a cégről mostanában leginkább a botrányai révén hallhattunk.

Többek vagyunk a testünknél, a történetünk az igazán értékes

– vallja ezzel szemben Cissé. Hetente 50 jelentkezés érkezik be hozzá, így 4-6 hetente szerveznek újabb fotózásokat.

A plus size modellek visszavágnak a Victoria’s Secret elavult attitűdjének

A divatvilág nem egészen a kitűnő felfogásáról híres. Még mindig megjelennek rasszista reklámokkal operáló márkák, plus size opciókat csak ígérnek, de a polcokra nem kerülnek ki, és messze nem tartunk még ott, hogy egy fekete, tolókocsis modell elveszítené hírértékét. Ezúttal sem volt hiány csillogásból, drágakövekből és persze melltartókból a Victoria’s Secret bemutatóján.

„Tíz melltartómérettel kezdtem, most pedig már több mint negyvenet gyártunk 28A-tól 38E-ig. Most azon vagyok, hogy az alsókból is minél szélesebb választékunk legyen” – árulta el Cissé, mi is az előnye annak, ha nem csak átlagos vagy modellméretekkel rendelkező nőkkel dolgozik. A Normandiából származó cégtulajdonos korábban marketinggel foglalkozott. Az anticasting részben éppen az ottani munkatapasztalatainak megkérdőjelezéséből született.

Underwear has always been dysphoric for me. Shopping for things that make me feel good, in a wash of photoshopped images of female “perfection” I never stood a chance. Where were the folds? The scars? The stretch marks? Was this even a person? Where were the bodies that had lived, and loved, and fallen, and hurt? Being non-binary does not mean I do not want to feel sexy, to feel good. I want what everyone else wants. I just want it in a way that is relatable, familiar and accessible. Is that too much to ask? ⠀ ⠀ My tummy is scarred, pink and pretty, with the marks of my surgeries. It shows the stories of my pain, the ailments of having a womb. Viewing your body as empowering and strong, as a vessel capable of so much pleasure, when all you feel is pain is a struggle. And that is why representation is important. Because not everyone’s pain is visible, but it doesn’t mean it’s not there and it doesn’t mean they don’t need a little extra help feeling okay about themselves. ⠀ ⠀ – @ivvydivine__ ⠀ ⠀ 📸 photo Made in Isolation by the fantastic @manongraphy⠀ ⠀ —-⠀ ⠀ Ivvy is wearing the “Create your narrative” triangle bra and “Uniqueness is strength” highwaist briefs from the no.02 For identity // Against stereotypes collection ⠀ —-⠀ ⠀ Have a story to share too? Submit it to our #anticasting and come shoot with us! If you don’t see yourself or your story represented here, that’s one more reason to apply. We want to hear from you! Link in bio.⠀ ⠀ 🇫🇷 Vous avez aussi une histoire à partager ? Participez à notre #anticasting ! Si vous ne vous trouvez pas encore représentée ici, c’est une raison de plus pour participer. Nous voulons vous lire ! Plus d’infos dans la bio.⠀ ⠀ —-⠀ ⠀ #theunderargument #tua #underargument #identity #beingyourselfisenough #youareenough #beyou #stereotypes #nostereotyping #nolabel #nonbinary #respect #selfconfidence #genderism #nobox #lingerie #lingerieaddict #anticasting #foridentity #againststerotypes

No Description

„Magam is egy kisebbséghez tartozom, és a munkám során láttam, hogy a legtöbb cég csak ki akarta pipálni, hogy feketéket vagy a plus side modelleket is szerződtetnek, amiért persze még vállon is veregették magukat” – mesélte Cissé.

Amikor fehérneműcégeknek tartott konferencián egy nagy cég vezetője azt találta mondani, hogy „mi is felültünk a diverzitás-trendre”, az volt a halálom. Az emberek nem trendek: a kisebbségek nem divatirányzatok, a modellekétől eltérő testalkatú emberek sem divatból olyanok

– magyarázta a többségétől eltérő felfogását.

Munka nélkül maradnak a fehérneműmodellek?

Ott még egyelőre nem tartunk, de vannak már arra utaló jelek, hogy a fehérneműiparban is sokkal közvetlenebb módon és szélesebb merítésből válogatják ki a modelleket. Márciusban az Agent Provocateur Kylie Minogue és Kate Moss mellett profi sportolókat is szerepeltetett a kampányában.

Massimo, Accessories Design, Hackney . Our Spring/Summer 2021 pre-collection lookbook – a celebration of the #Burberry community and our founder Thomas Burberry’s legacy of discovery and exploration . Massimo wears a bright yellow check cashmere wool jacquard reconstructed sweater, shorts and our runway Arthur sneakers from the upcoming collection, available in November . #BurberryPreSS21

No Description

Rihanna fehérnemű márkája, a Savage x Fenty 2018-as alapításától fogva a legnagyobb természetességgel alkalmazza a testpozitivitás és a sokszínűség elvét. A karantén alatti közösségi médián futó kampányukról be is számoltunk, amely sok tekintetben hasonlít Cissé módszeréhez.

Milyen lehet feketeként a divatszakmában dolgozni?

Arról már ejtettünk szót, hogy a színes bőrű írók miként kerülnek hátrányba fehér kollégáikhoz képest, bár most a Black Lives Matter mozgalom felerősödésével alkotásaik fókuszba kerültek és vezetik az eladási listákat. A The Guardian ezúttal néhány fekete bőrű britet keresett fel, akik a divatszakmában különböző pozíciókban dolgoznak vagy próbálnak érvényesülni, hogy meséljenek személyes tapasztalataikról.

Az Eckhaus Latta és a Marques’ Almeida az utcáról hívja be fotózásra amatőr modelljeit – ahogyan Mihalik Enikőt is bevásárlás közben szólították le. A legújabb trend a „NOdell”, amelyet egyrészt a világjárvány miatti kényszer szült: nem lehetett Gigi Hadidot ide-oda reptetni a katalógusfotózáshoz. Olyan nagy cégek is alkalmazzák, mint a Gucci és a Burberry. Azt jelenti, hogy a cég alkalmazottja vállalják a katalógusmodell szerepét. Így profik helyett a kiegészítők tervezésével foglalkozó, saját lakása előtt pózoló Massimo vagy a titkárnő köszön vissza a katalógusban a legújabb szetben.

Sabine, Art Direction, Ladbroke Grove . Our Spring/Summer 2021 pre-collection lookbook – an exploration of archived styles to celebrate our heritage of discovery and the great outdoors, featuring our #Burberry community . Sabine wears a grain de poudre wool suit softened with sheer jersey details, a quilted lambskin Olympia pouch, chain-link earrings with freshwater pearls and lambskin sandals . #BurberryPreSS21

No Description

„Mindig azt mondom: ha nem tudod magad odaképzelni [a katalógusba], az még egy újabb jó ok arra, hogy beküldd a történetedet. Bátraknak kell lennünk, meg kell mutatnunk magunkat, és akkor a hétköznapi emberek alkotják majd a normát” – hívta fel a figyelmet Cissé, merre tart a világ.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3