A repülőtársaság nyitni szeretett volna az emberek felé, pontosabban azok felé, akik magukat nem a hagyományos nemi szerepekbe sorolják. Ezzel az akcióval a United Airlines az első, akik jelentős lépést tettek a nemi sokszínűség elfogadtatásáért.

Aki repült már repülőn, tudja, a jegyvételkor általában felteszik a kérdést, hogy az illető nő vagy férfi, valamint úrnak vagy hölgynek szólítsák. Ezek közül egyet kötelező beikszelni. Mivel világunk ennél színesebb, és néhányan nem ezek szerint a kategóriák szerint definiálják magukat, ez a kérdés kényelmetlenül érintheti őket. A United Airlines pedig szeretne mindent megtenni az ügyfeleiért, ezért ezt a problémát ügyesen orvosolta. Ezzel pedig mondhatni, történelmet írtak.

Mindenki Maga Dönti El, Hogyan Szólítsák / Fotó: Tumblr

A légitársaság számos LMBTQ szervezettel beszélt, mielőtt hozzáfogott volna a projecthez. A céljuk, hogy minél nyitottabban és közvetlenebbül szólítsák meg utasaikat. Ehhez az is kellett, hogy megismerjék, milyen sokszínű a világunk.

A jegyeket foglaló utasok most már nem csak a „Mr.” és a „Ms.” közül választhatnak, hanem létrehoztak egy harmadik kategóriát, a „Mx”-t.

A cég Twitter-oldalán közölte a hírt az érdeklődőkkel.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Repülj, ahogy saját magadat meghatározod. Új, gendersemleges kategóriáink már elérhetőek[/perfectpullquote]

— olvasható az bejegyzésben.

Lady Gaga eltörölné a női-, férfi kategóriákat a díjátadókon

Bátran elmondhatjuk, 2018 Lady Gaga éve volt. Az 1937-es Csillag születik feldolgozásában bebizonyította, színésznőként is megállja a helyét. Ráadásul első főszerepében nem más, mint Bradley Cooper volt a partnere, aki egyben rendezője is a filmnek. A végeredmény önmagáért beszél, a film rengeteg pozitív visszhangot kapott. A 91.

Az „Mx”-kategória mellett, az utas kiválaszthatja, hogy férfi (M), nő (F), nem meghatározott (X) vagy nem nyilvános (U) kategóriába sorolja magát. Ez óriási szabadságot ad a queer közösség tagjainak. A United Airlines pedig remélhetőleg, elindított valamit, ami sok más cégnek is ötletet ad, hogyan lehetne ügyfélbarát, nyitott közösségeket létrehozni.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.