A Universal Music Group (UMG) egyik raktára még 2008-ban égett le, egy tűzvész során. A veszteség hatalmas, jelenleg több művész is pert indított a cég ellen.

A Hole, Tupac, Tom Pretty és a Soundgarden együttes is beperelte a Universal Stúdió alcégét, a Universal Music Group-ot. Egy 2008-as tűzvész során ugyanis rengeteg hangfelvétel odaveszett, és a lista mostanra lett teljes, amely olyan előadók eredeti dalait érinti, mint Cher, Dolly Parton, a Limp Bizkit vagy a fent említett művészek. Nemrég Bryan Adams felvette a kapcsolatot a stúdióval, hogy egyik korábbi, ’80-as évekbeli albumát (Reckless) újra kiadják. Adams a New York Times-nak mesélte el, hogy a UMG-nek szinte egyetlen eredeti felvétele sincs az albumról.

Dolly Parton
Dolly Parton Eredeti Hangfelvételei Is Elvesztek / Fotó: Racked

Courtney Love szintén kifakadt a történtek miatt, és a művészeket érintő bizonytalanságról beszélt.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Senki sem tudja biztosan, mégis mi veszett oda a stúdió birtokában lévő felvételek közül. Szörnyű, hogy az emberek hisznek a zeneiparban, de az azt működtető fejesek mindeközben olyan dolgokat engednek meg maguknak, amit a legrosszabb ellenségemnek sem kívánok. Kultúránk egy része elpusztult, a UMG mégis ugyanúgy működik, mintha mi sem történt volna[/perfectpullquote]

– fakadt ki az énekesnő.

Válaszként, a stúdió vezetője, Randy Aronson elmondta, a leltári gyakorlatok évtizedekig nem voltak megfelelőek, és a felvételi eljárásokba való befektetést is elmulasztották. Ezek eredményezték a hanglemezjegyzékek közötti összevisszaságot. Azt is hozzátette, hogy a UMG tudta, milyen művészek felvételei sorakoztak a polcokon, de ez a tudás egyre zavarosabb lett.

Itt van Cher első száma az ABBA-dalokat feldolgozó új albumáról!

A Gimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight) olyan uptempo klub dallam, amit valószínűleg simán lehet majd hallani Sohoban is a közeljövőben. Mark Taylor a producere, akivel Cher már régóta dolgozik együtt. Az ABBA-számokat feldolgozó album többi része szeptember 28-án jelenik meg.

Az egyéni dalok, rekordok után meghatározatlan számú demó és más felvételek jöttek létre, amelyeket soha nem adtak ki. A vizsgálatok során úgy vélték, a másolatok letöltésére irányuló kutatás után a felvételek egyötödét visszanyerték. A második vizsgálat már folyamatban van azok után a hanganyagok után, amelyeket még nem találtak meg.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.

ajandek a jovobol, uj kutyuk, uj technologia, hasznos kutyuk, hasznos technologia, hasznos targyak9

10 ajándék a jövőből, amit már most megvehetünk

A kiterjesztett valóság egyre elterjedtebb. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy úgy nyisd ki az ajtót, hogy a jelszót egy virtuális billentyűzeten gépeled be, amit csak te láthatsz. De használhatod szórakozáshoz is, például játszhatsz rajta olyan játékokat, mint a biliárd, és láthatod a golyók pályáját az asztalon.