Az éttermek bezárása Vajna Tímeát is nehezen érinti, nem csak a vendéglátói ipart. Erről osztotta meg véleményét Instagramon.

Isteni kaják és jó hangulat

Andy Vajna özvegye, Palácsik Tímea (vagy ahogyan az ország ismeri, Vajna Tímea) is elmondta a véleményét a jelenlegi közbeszédet uraló éttermi bezárásokról Instagram-oldalán.

Vajna Timea Palacsik Timea Ettermek Parja Zoltan
Vajna Tímea / Fotó: Smag Pictures

Döbbenten tapasztalta meg, hogy jelenlegi lakhelyén, Los Angelesben már kinyitott minden étterem a koronavírus-járvány második hulláma során. Megjegyezte Palácsik, hogy Miamiban már régóta így tett a politikai vezetés. 

Nem győzöm nézni az Instagram-sztorikat isteni kajákról és jó hangulatról

– írta ő is Instagram-sztoriban, és költői kérdésként hozzátéve: “mikor engedik meg már Magyarországon is, hogy kinyissanak az éttermek”. Úgy véli, mindenki tönkremegy és depressziós lesz így.

A biztonság is prioritást Vajna Tímea számára

Instagram-sztorijában arra is kitért az Egyesült Államokban élő magyar celebritás, hogy vigyázni kell az idősekre, illetve viseljünk étterembe menet maszkot. A jelenlegi helyzetben nem nehéz ezen szabályt betartani, ugyanis az éttermek bezártak. Mindazonáltal megjegyezte, a gazdaság is ugyanannyira fontos, és emiatt illene megoldást találni a jelenlegi helyzetre. Példaként megemlítette, hogy “Amerikában az éttermesek összefogtak és pereltek, és végül nyertek.” 

Kapcsolódó cikk

Vélhetően Oregon, Michigan és Philadelphia államok éttermi szövetségei – amelyhez tavaly novemberben a Kaliforniai Éttermi Szövetség is csatlakozott – perére gondolt Vajna. A szövetségek valóban bepereltékk a helyi vezetést a járvány miatti bezárások miatt. A bírósági ügy a vendéglátósok győzelmével ért véget decemberben.

Vajna egyébként zárásként feltette követőinek (vagy ismét költői volt?) a kérdést, hogy nem tudja, mi a rosszabb: éhen halnak az emberek és azok gyerekei vagy a vírus.

Hány ember került az utcára, és veszítette el az állását, vagy csökkentették a fizetését?

– zárta gondolatait. A magyar celebritás egyébként a saját bőrén is megtapasztalta a koronavírus hatását, ugyanis tavaly szeptemberben megfertőződött.

Tüntetés az éttermek bezárása ellen Magyarországon

A budapesti Hősök terén tüntetést tartottak vasárnap, ahová vidékről is több vendéglátós érkezett. Az Index beszámolója szerint “kompromisszumot” skandálás volt a legélesebb. A tüntetők a kijárási tilalom, valamint az éttermek és az edzőtermek bezárásának részleges feloldását követelték. A beszámoló szerint fél órával kezdés után a rendőrök elkezdték igazoltatni őket a néhány száz demonstrálót. 

A magyar kormány egyébként a tüntetés előtt két nappal elfogadott egy rendeletet, amely értelmében durva büntetés jár a szabályokat megszegő vendéglátósoknak.

A kormányrendeletet egy nappal a demonstráció előtt lehetett olvasni a Magyar Közlöny fris számában.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet