Vajna Tímea felszámolja a céget, amiben az örökséget kapta

Tavaly cserélt gazdát Vajna Tímea cége, az CV Perfect Kft., amiben közel 40 milliárd forintnyi vagyon összpontosult.

Egy Las Vegas-i holding a végső tulajdonos

2021. szeptember 1-jén megindították a végelszámolási eljárást a 2019 januárjában elhunyt Andy Vajna hagyatéki vagyonát tömörítő AV Perfect Kft. ellen, írja a Forbes.

A vagyonkezelő mögött tavaly jelent meg a Las Vegas-i VMT Holdings LLC, amivel kapcsolatban Vajna Tímea, az egykori milliárdos özvegye januárban a Forbes kérdésére megerősítette, a holdingcégnek ő a végső tulajdonosa.

40 milliárdnyi vagyona van Vajna Tímeának

Idén nyáron továbbra is ez a cég volt bejegyezve tulajdonosként, de a magyarországi láncszemet kiveszik a cégstruktúrából. Az AV Perfectből felszámolás után több mint másfél millió dollár, azaz nagyjából félmilliárd forint osztalékot vesznek ki, az összeget azonban beleszámítják a cég felé fennálló 1,6 millió dolláros tartozásba.
Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

2019 őszén derült ki Andy Vajna hagyatéki végzése alapján, hogy az AV Perfect Kft. Vajna Tímeáé, a cégben 123 millió dollár, azaz nagyjából 40 milliárd forintnyi vagyon összpontosult. Akkor még ez a cég tömörítette a kaszinóbirodalmat is, ez azonban tavaly gazdát cserélt: a holding legértékesebb szelete Garancsi István és Szalay-Bobrovniczky Kristóf, Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő férjének tulajdonába került – emlékeztet a lap. A Forbes szerint Vajna Tímeának közel 40 milliárd forintnyi vagyona van.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk