Követem Közélet Val Kilmer fontos kérdést tett fel a diákoknak: „milyen...

Val Kilmer fontos kérdést tett fel a diákoknak: „milyen egy valódi amerikai?”

Promóció

Val Kilmer adománygyűjtő partiján magyarázta el Mark Twain iránt érzett rajongását. Az eseményt hétvégén, a Los Angelesben található Sky Lane kastélyban tartották, és érdekes dolgok derültek ki a színészről és hitvallásáról. Sokan tanulhatnak tőle.

Promóció
- Advertisement -

Val Kilmer alapítványa, a TwainMania Foundation gimnazista tanulóknak tanít kritikus gondolkodást, médiaismereteket, valamint a demokrácia elismerését Mark Twain amerikai író bölcseletein és idézetein keresztül. A színész rajongása az író iránt akkor kezdődött, amikor egy egyszereplős forgatókönyvet írt róla. A darabot az egész országban előadta, egészen a Broadwayig jutott vele. A sikernek köszönhetően új ötletek jöttek, mindez 20 évvel ezelőtt. Azóta is dolgozik rajta a színész, nem eredménytelenül.

Rajongását tanításra használja / Fotó: People

Kilmer úgy tekint Twainre, mint aki generációknak tanított politikáról, médiáról és emberi fajról. A színész szerint hatása egyenlő a rock and roll hatásával, ahol mindegy volt, hogy a rádióban fekete vagy fehér bőrű ember énekel, az emberek táncoltak rá.

Az író amolyan titkos fegyverként is felfogható, mert a stílusa, ahogyan Amerikát szerette, felhasználható az iskolákban.

Az eseményen nem csak Kilmer egyszemélyes előadását játszották, hanem létrehoztak egy művészeti galériát is, ahol a színész által készített alkotásokra tehettek ajánlatokat a vendégek.

Daphne Caruana Galizia: A szólásszabadság ára – Vélemény / ContextUs

A tragédia híre átsöpört Európán. Október 24-én már döntöttek is az EU-ban arról, hogy egy sajtóterem nevét fogja viselni az áldozatnak. Hazánkban is nagy megdöbbenést váltott ki az ügy, sok hírportál cikkezett róla az a . Azt viszont el tudom képzelni, hogy egyesek fejében még így is felmerülhet, hogy jaj nekünk, nagy bajban vagyunk.

Kilmer szerint a sajtószabadság támadás alatt áll, és alapítványában egy lehetőséget lát, hogy visszavágjon. Kedvenc idézete azonban nem Twaintől származik, hanem Martin Luther Kingtől: „ha egy ember nem talál semmit, amiért érdemes élnie, akkor élnie sem érdemes.” Kilmer tantervét a Chatsworth középiskolában tanítják, következő évtől pedig Los Angelesben is több iskola átvenné.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3