Követem Events Valami Swing a Szabadságon hídon

Valami Swing a Szabadságon hídon

Promóció

Talán már nem kell bemutatni a Valami Swing nevű gipsy-swing zenekart a ContextUs olvasóinak, hiszen több koncertet is adtak már a mi szervezésünkben (lásd: versaukció). Az utóbbi hetekben igen elszaporodtak a kikapcsolódni vágyók a Szabadság hídon, s a banda is gyakran ad koncertet azon a helyszínen.

Promóció
- Advertisement -

Ezeknek a zenészeknek valami furcsa viszonya lehet a hidakkal. Tavaly ősszel egy szeles szeptemberi délután, sétálgatás közben, a Margit híd felétapasztaltuk, amikor is a híd középső pillérénél, a sziget végén az alacsony vízállás miatt kilógó placcon egy csapat muzsikus játszotta épp Django Reinhardt kiváló zenéit. Az tény, hogy ez a város legmenőbb koncerthelyszíne, de talán a legnehezebben megközelíthető is.  

Az akcióért leginkább Kádár Dávid Cooper és Makk András Muka volt felelős. A két gitáros egy nagyobb zenész baráti társaság tagjaiként, és azon belül is jól összeszokott párosként rendszeresen muzsikáltak a szentendrei Duna korzó éttermeiben, kocsmákban, utcán, de leginkább Muka pomázi kis faházában.

Azóta a duó egy egész zenekarrá bővült Kis Kata énekessel, Babindák István Babi gitárossal és Gyüdi Sándor bőgőssel. Néhány hete bukkantak fel a Szabadság hídon, s fergeteges koncertet adtak az ott italozók előtt. 

A zenekar repertoárjában egyaránt megtalálhatóak Django Reinhardt muzsikái, a gypsy swing, a jazz manouche, és a 20-as, 30-as évek jazz zenéje. A zenekar tagjai: Kis Kata, Makk András, Kádár Dávid, Babindák István, Gyüdi Sándor.

Az este folytatásaként (illetve rossz idő esetén), a Tinta Art Caféban folytatják a táncot, ahol mindenki magához vehet némi hűsítő italt.

A szervezők kérik, hogy figyeljen magára mindenki, mert a híd adottságai nem tökéletesek a tánchoz. Ezt a cipők kiválasztásánál is szem előtt kell tartani.

Addig is kedvcsinálónak:

Facebook-esemény: ITT

Időpont: 2016. – augusztus – 23. – 19-23 óra

Helyszín: Szabadság híd

Jegyár: Ingyenes 

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3