Ez a magyar zenekar megidézi Woody Allen szellemét – VIDEÓ

A Valami Swing nemrég a BÉLA étteremben adott egy kisebb koncertet, aminek rabja lettünk. Őket hallgatva azonnal elutaztunk Woody Allen filmjeibe.

“És ez milyen műfaj? Valami Swing” – írja magáról a zenekar a hivatalos Facebook-oldalukon. Talán nem ismeretlen a ContextUs olvasói számára a Valami Swing, hiszen több ízben szolgáltatták a hangulatot korábbi eseményeinken.

13048224 810139982425360 1280136213282589253 o
Valami Swing / A zenekar tagjai balról jobbra: Makk András, Babindák István, Kis Kata, Kádár Dávid / Fotó: A Valami Swing hivatalos Facebook-oldala

Ilyen volt például a 2016-os Bánkitó Fesztivál, az első versaukciónk. De megfordultak Oláh Norbert festő kiállításán is. Sőt, egyszer a Szabadság-híd alatt csaptak random koncertet. Mondhatjuk, hogy a város legmenőbb koncerthelyszínén szórakoztatták az arrajárókat.

Woody Allen a 90-es évek keserű pirulája / ContextUs

Az első vetítést december 1-én tartották, melyen stílusosan, az Amerikai Írók Céhe által nemrég a legviccesebb forgatókönyvnek választott, Annie Hallt nézhették újra az érdeklődők. Az elkövetkezendő hetekben pedig további négy további klasszikust tekinthettek meg a nézők: december 15-én már mozivászonra került a Manhattan (1979), január 12-én a Hannah és nővérei (1986), január 26-án A Jade skorpió átka (2001), február 9-én pedig a Hollywoody történet (2002) pörgött/pörög le a moziban.

A zenekar repertoárjában egyaránt megtalálhatóak Django Reinhardt muzsikái, a gypsy swing, a jazz manouche, és a ’20-as, ’30-as évek jazz zenéje. A zenekar tagjai: Kis Kata, Makk András, Kádár Dávid, Babindák István, Gyüdi Sándor.

Legutóbb a BÉLA étteremben adtak koncertet, amit fel is töltött a hivatalos Facebook-oldalukra. Azonnal rabjává váltunk, és eszünkbe juttatta, miért is szeretjük nézni Woody Allen filmjeit.

Log into Facebook

No Description


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból