Válasz Chemnitz-re: Csúcs zenekarok szerveznek koncertet a rasszizmus ellen

A Die Toten Hosen és a Kraftklub is azon németek együttesek egyike, akik úgy gondolják, tenni kell valamit a Chemnitz-ben kialakult masszív és erőszakos jobboldali zavargások ellen. Koncertet szerveznek hétfőre a kelet-német városba, hogy kiálljanak a rasszizmus ellen.

A fellépő zenekarok a hétfő délutánra tervezett szabadtéri koncerttel kívánnak állást foglalni a rasszizmus, az erőszak és az idegengyűlölet ellen. Mint ismeretes, Chemnitz volt a színtere a hét eleji tüntetéseknek és szélsőjobboldali erőszaknak.

Az ingyenes koncert mottója: “Többen vagyunk”. A Karl Marx emlékműnél szervezett bulin tiszteletét teszi többek között a Die Toten Hosen.

No Title

Auswärtsspiel! Montag alle nach Chemnitz! #wirsindmehr pic.twitter.com/uW0XTo6BkG

A népszerű punkrock együttes mellett rapperek is fellépnek, mint például Marteria & Casper, K.I.Z, Feine Sahne Fischfilet (magyarul körülbelül: finom tejszínes halfilé). A line-upot bővíti a helyi bandák közül a Trettmann és a Kraftklub is. Magát a koncertet ez utóbbi szervezte. A Kraftklub egyébként pont a szülővárosának, Chemnitz-nek írt himnusszal szerzett magának hírnevet.

A fellépő zenészek közös nyilatkozatban fejezik ki tiszteletüket azon emberek ezrei előtt, akik az utcára mentek a német városban, hogy farkasszemet nézzenek a szélsőjobboldali tömegekkel.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””] Mindannyiótokat ünnepeljük. Egyszerűen nem engedhetjük át az utcát ennek a rasszista csőcseléknek anélkül, hogy ne reagálnánk, és reméljük, sokkal több ember csatlakozik hozzánk   [/perfectpullquote]

– írták a zenészek.

“Meg akarjuk mutatni minden embernek, akit megtámadtak a neonácik, hogy nincsenek egyedül” – folytatták a koncert fellépői. Arra bátorítják az embereket, hogy minél többen elmenjenek Chemnitz-be.

Nemrég arról a német házaspárról írtunk, akik minden évben zenei fesztivált rendeznek a kertjükben, hogy így tiltakozzanak egy egész neonáci falu ellen.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból