Hatalmas siker: Magyar illusztrátor a világ legjobbjai között

The Illustrator – 100 Best From Around The World címmel jelentet meg összeállítást a legjobb illusztrátorokról a Taschen kiadó. A 100 közé a Londonban alkotó Valló Berta is bekerült.

Valló Berta grafikus-illusztrátor saját Facebook-oldalán adta hírül, hogy beválogatták a látványos és igényes művészeti albumairól híres Taschen az augusztusban megjelenő kiadványba, írja az artportal. A 600 oldalas album az illusztrátorok munkái mellé biográfiát csatol.

valló berta illusztrátor
Valló Berta: Sisters

Minden alkotóról szerepel egy leírás is, melyből kiderül, mi motiválja, hogyan definiálja magát művészként és milyen módszerrel dolgozik.

Valló Berta 1995-ben született, majd a University of the Arts Londonhoz tartozó Central Saint Martins-ban tanult. Vegyesen használ analóg és digitális technikát, érdekli a márkakommunikáció és az animáció is.

A BBC illusztrátora, John Holcroft olyan erős társadalomkritikát tár eléd, hogy a fal adja a másikat

Az emberiség cseppet sem tökéletes, sőt! John Holcroft pedig kendőzetlenül tárja elénk illusztrációival a hibáinkat. Cseppet sem mellőzi a nemek közti szakadékot, a közösségi média negatív hatásait vagy épp a politikai manipuláció témáit. Ekézi legújabb képeiben a nemek közti szakadékot, amikor is egy kosárlabdapályán a palánk magasabban helyezkedik el a nőnek, mint a férfinak.

Munkáiban visszatérő téma az identitásképzés és a női szexualitás a fogyasztói társadalom keretei között.

Fő területe grafikus illusztrációk készítése az emberi viselkedés, cselekvés, érzelmek megfigyelése alapján. Jelenleg a Kristjana S Williams Studióban dolgozik Londonban.

valló berta illusztrátor2
Valló Berta: BP

The Illustrator – 100 Best From Around The World című kötetet Steven Heller és Julius Wiedemann szerkesztették. Steven Heller több mint három évtizedig dolgozott a New York Times művészeti vezetőjeként, rendszeresen ír vizuális művészetről a The New York Times Book Review-ban. Az írás mellett tanít.

valló berta illusztrátor3
Valló Berta: A Skag Fjörd csokoládé izlandi élővilágot illusztráló csomagolástervei

Julius Wiedemann grafikai tervezéssel és marketinggel foglalkozott, különböző lapok művészeti szerkesztőjeként dolgozott Tokióban. 2001 óta a Taschen munkatársa.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból