Változatlanul, ő a legbefolyásosabb nő Csehországban

Változatlanul Lenka Bradácová prágai főügyész a legbefolyásosabb nő Csehországban – derült ki a Forbes cseh kiadásának legújabb számából. A magazin hetedik alkalommal állította össze a legbefolyásosabb cseh nők listáját. A legutóbbi hat évben Lenka Bradácová végzett az első helyen. 

Az első évben, 2012-ben, Madeleine Albright cseh származású amerikai külügyminisztert találták a legbefolyásosabbnak.

A második helyen, akárcsak 2016-ban, Vera Jourová, az Európai Bizottság cseh tagja, a harmadikon pedig Alena Schillerová pénzügyminiszter végzett. 

Míg Bradácová nem tagja egyetlen pártnak sem, addig Jourová és Schillerová is a kormányzó ANO mozgalom tagja.

Lenka Bradácová
Lenka Bradácová, a legbefolyásosabb nő Csehországban / Fotó: MTI

Schillerová új név a legbefolyásosabb cseh nők listáján. Az első tízbe egyébként összesen négy új név került be. Ivana Tykac, az egyik leggazdagabb cseh vállalkozó felesége és a Women for Women alapítvány megalapítója a nyolcadik, Hana Krejcí, az EP Industries csoport pénzügyi igazgatója a kilencedik, míg Dita Charanzová, EP-képviselő a tizedik. Charanzová az ANO mozgalom képviselője Brüsszelben. 

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Lenka Bradácovát hosszú távon tevékenysége, tettei, bátorsága és munkabírása teszi az első helyre. Bátran hozzányúlt a legnagyobb hazai (cseh) ügyekhez, az üzlet, a politika, a lobbizás összefonódásához, ahol több száz millió, de inkább milliárd koronáról van szó[/perfectpullquote]

– indokolta az előző évekhez hasonlóan a döntést Petr Simunek, a cseh Forbes magazin főszerkesztője. “Lenka Bradácová és csapata mögött több mint 150 sikeresen megoldott ügy van” – tette hozzá Simunek. A százas listán szereplők többsége fontos üzleti-kereskedelmi tisztségeket tölt be, vannak köztük menedzserek, cégtulajdonosok, de az összesítésben a civil szektor, a kultúra, a sajtó és a sport képviselői is szerepelnek – mutatott rá a Forbes.

Az amerikai Forbes magazin 2004 óta állítja össze a világ legbefolyásosabb nőinek listáját. Az ott alkalmazott módszer szerint választották ki a 100 legbefolyásosabb cseh nőt is. A magazin 300 cseh nő tevékenységét kísérte figyelemmel egy éven keresztül, és ennek alapján készült a lista. A Forbes magazin cseh változata 2012 óta jelenik meg. A legbefolyásosabb cseh nők listáját mindig a novemberi számban közlik. 


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból