A Hollywood Foreign Press Association (Hollywoodi Külföldi Tudósítók Szövetsége) számos módosítást hajtott végre a koronavírus miatt a filmek Golden Globe-jelölésre vonatkozó szabályozásban.

Határozatlan időre módosított a szövetség

A szervezet múlt hónapban új szabályokat léptetett életbe április 30-ig, de a mozibezárásokra való tekintettel ezt meghosszabbították határozatlan időre.

Golden Globe Scaled
/ Fotó: Kevork Djansezian/Getty Images)

A globális egészségügyi vészhelyzet következtében bezárt mozik és a vetítőtermek miatt a szervezet felfüggesztette azt a szabályt, miszerint a filmet a HFPA-tag részére független létesítményben kell bemutatni Los Angelesben.

A koronavírus a Velencei Biennálét is változtatásra kényszerített

Az idén Antonio Latella vezetésével meghirdetett Velencei Nemzetközi Színházi Fesztivált június 29. és július 13. között tartották volna meg, ehelyett szeptember 14. és 24. között rendezik meg – írja a The Hollywood Reporter a hétfőn bejelentett közleményre hivatkozva. A Marie Chouinard által rendezett Velencei Kortárs Táncfesztivál t eredetileg a június 5.

Az új irányelvek szerint a forgalmazóknak egyeztetni kell a HFPA-val a vetítés dátumát a hivatalos HFPA naptárban. A dátumnak meg kell felelnie a Golden Globe jelölési szabályzat filmbemutatásokkal támasztott követelményeinek. Ezután a HFPA-tag részére biztosítani kell a film internetes linkjét vagy DVD-másolatát, hogy otthonában tudja megnézni.

Az Oscar kapcsán is lesznek változások

A film bemutatásának szabályai szintén változtak. A moziban, kereskedelmi csatornán illetve online szolgáltatón való bemutató tekintetében december 31. volt a meghatározott dátum. A módosítás értelmében azokat a filmeket is figyelembe veszik, amelyeknek március 15-ig volt kitűzve mozipremierje, de az elmaradt.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Az HFPA folytatja a Covid-19-világjárvány a filmforgalmazásra és a bemutatókra gyakorolt hatásának felmérését és további ideiglenes változtatásokat hoz a szabályzatukban, amennyiben a jövőben ez szükséges lesz[/perfectpullquote]

– áll a szervezet nyilatkozatában.

Az Akadémia is bejelentette kedden, hogy az Oscar-jelölések kapcsán is változni fognak a szabályok a jövő évi jelölések kapcsán.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet