Vámos Miklós: Takarodjon melegebb éghajlatra Demeter Szilárd

Vámos Miklós is nehezen talált szavakat Demeter Szilárd "ámokfutására", miszerint Európa Soros György gázkamrája, a holokauszttúlélő Soros pedig "a liberális Führer".

Az író szerint ez a megnylilvánulás már törvénysértő

Kiakadt Vámos Miklós a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) főigazgatója, Demeter Szilárd publicisztikáján, amiben gyakorlatilag Hitlerhez hasonlította Soros Györgyöt, Európát pedig (a holokauszttúlélő) Soros gázkamrájának nevezte, szúrta ki a HVG.

Vamos Miklos Demeter Szilard Soros Gyorgy
Vámos Miklós író / Fotó: Czimbal Gyula / MTI

Vámos a Facebookon reagált, mondván próbálta eddig némi megértéssel személni Demeter Origón megjelent ámokfutását – például “amikor úgy döntött, álmából felébresztve is jobb novellát ír, mint az őt kritizáló szerzők” –, de a legutóbbi megnyilvánulása szerinte már a büntető törvénykönyv kategóriájába tartozik.

Demeter hagyja ott a felelős állását Vámos szerint

Vámos idézte Demeter mondatát, miszerint „Európa Soros György gázkamrája: a multikulturális társadalom kapszulájából árad a mérgező gáz, ami az európai életformára halálos. Soros György a liberális Führer. A liberárja hadserege pedig szolgaibb módon isteníti, mint anno Hitlert a sajátjai.”

Ha elment az esze, hagyja ott felelős állását, takarodjon melegebb égtájakra, próbálja megtalálni, addig is fogja be

– üzente Vámos válaszul a PIM igazgatójának.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

A témára Bródy János is reagált, annyit írt: Vámos Miklós a barátom. Demeter Szilárd nem a barátom. 

A PIM főigazgatója a hetek óta közbeszéd tárgyát képező magyar jogállamiság apropóján írt publicisztikát az Origón. Nem új keletű a magyar jogállamiság megkérdőjelezése az Európai Uniótól.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

A miniszterelnök tavaly október elején arról beszélt, hogy a jogállamiság Magyarországon becsületbeli kérdés. Közös sajtótájékoztatót is tartott az Európai Unió soros elnökségét betöltő Finnország miniszterelnöke, Antti Rinne és a magyar miniszterelnök.

Azon az eseményen kérdezte meg egy finn újságíró Orbánt, hogy miért kellene beszüntetni Magyarország ellen a 7-es cikkely szerinti eljárást. Erre azt kapta válaszul a miniszterelnöktől, hogy “a jogállamiság negyven év diktatúra után nem jogi, hanem becsületbeli kérdés, amikor pedig mások ezt feszegetik, belelépnek a magyarok becsületébe.” 

Bródy János ezt szintén kommentálta, szintén tömören, velősen.

Ha a jogállamiság Magyarországon nem jogi, hanem becsületbeli kérdés akkor gond van a becsülettel

írta akkor a Kossuth-díjas Bródy.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból