A 17. századi mester, Anthony Van Dyck alkotása is a három rendkívül magas értékű kép között, amelyeket az Oxfordi Egyetem galériájából loptak el.

Három értékes képpel távoztak a műkincstolvajok

Anthony Van Dyck, a híres flamand mester, I. Károly udvari festőjének lovaskatonát ábrázoló festményét (A Soldier On Horseback) is ellopták az egyetem intézményéből, írja a BBC.

Anthony Van Dyck Onarckep
Anthony Van Dyck: Önarckép Napraforgóval / Fotó: Wikimédia

Az 1616 körül készült műalkotás mellett két másik kép is eltűnt az Oxfordi Egyetem St. Aldates-i Christ Church Picture Galériájából március 14-én este 23 óra körül. A rendőrségi nyomozás megkezdődött. A műkincstolvajok Annibale Carracci A Boy Drinking (1580) és Salvator Rosa A Rocky Coast, With Soldiers Studying a Plan (1640-es évek vége) című festményeiket is elvitték.

Restaurálás közben derült ki a 400 éves festményről, hogy Rembrandté

A pennsylvaniai Allentowni Művészeti Múzeumban kiállított Fiatal nő arcképe című olajfestményt Rembrandt műhelyének tulajdonították. Két éve a festményt a New York-i Egyetemre küldték restaurálásra és megtisztításra, írja a Huffington Post . Az egyetem restaurátorai akkor kezdték gyanítani, hogy Rembrandt művével állnak szemben, amikor eltávolították a legfelső festékréteget és a fekete, sűrű lakkréteget, és feltárult előttük a holland mester jellegzetes ecsetkezelése.

A galéria szóvivője elmondta, hogy a személyzet értesítette a rendőrséget a nagyértékű műtárgyak eltűnéséről, és a galériát további intézkedésig lezárják.

A rendőrség már nyomoz

Jon Capps, a területileg illetékes hatóság nyomozója elmondta, hogy az ellopott festmények rendkívül nagyértékű, a 16-17. századból származó alkotások.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Még nem jutottunk az eltűnt műtárgyak nyomára, de a vizsgálat már folyik, hogy elfogjuk és bíróság elé állítsuk a tetteseket. A környéken fokozott rendőri jelenlétet biztosítunk, és várjuk szemtanúk, térfigyelő kamerák által rögzített képekkel vagy bármilyen egyéb videófelvétellel rendelkezők jelentkezését a rendőrségen[/perfectpullquote]

– tette hozzá a nyomozó.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.