A 17. századi mester, Anthony Van Dyck alkotása is a három rendkívül magas értékű kép között, amelyeket az Oxfordi Egyetem galériájából loptak el.

Három értékes képpel távoztak a műkincstolvajok

Anthony Van Dyck, a híres flamand mester, I. Károly udvari festőjének lovaskatonát ábrázoló festményét (A Soldier On Horseback) is ellopták az egyetem intézményéből, írja a BBC.

Anthony Van Dyck Onarckep
Anthony Van Dyck: Önarckép Napraforgóval / Fotó: Wikimédia

Az 1616 körül készült műalkotás mellett két másik kép is eltűnt az Oxfordi Egyetem St. Aldates-i Christ Church Picture Galériájából március 14-én este 23 óra körül. A rendőrségi nyomozás megkezdődött. A műkincstolvajok Annibale Carracci A Boy Drinking (1580) és Salvator Rosa A Rocky Coast, With Soldiers Studying a Plan (1640-es évek vége) című festményeiket is elvitték.

Restaurálás közben derült ki a 400 éves festményről, hogy Rembrandté

A pennsylvaniai Allentowni Művészeti Múzeumban kiállított Fiatal nő arcképe című olajfestményt Rembrandt műhelyének tulajdonították. Két éve a festményt a New York-i Egyetemre küldték restaurálásra és megtisztításra, írja a Huffington Post . Az egyetem restaurátorai akkor kezdték gyanítani, hogy Rembrandt művével állnak szemben, amikor eltávolították a legfelső festékréteget és a fekete, sűrű lakkréteget, és feltárult előttük a holland mester jellegzetes ecsetkezelése.

A galéria szóvivője elmondta, hogy a személyzet értesítette a rendőrséget a nagyértékű műtárgyak eltűnéséről, és a galériát további intézkedésig lezárják.

A rendőrség már nyomoz

Jon Capps, a területileg illetékes hatóság nyomozója elmondta, hogy az ellopott festmények rendkívül nagyértékű, a 16-17. századból származó alkotások.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Még nem jutottunk az eltűnt műtárgyak nyomára, de a vizsgálat már folyik, hogy elfogjuk és bíróság elé állítsuk a tetteseket. A környéken fokozott rendőri jelenlétet biztosítunk, és várjuk szemtanúk, térfigyelő kamerák által rögzített képekkel vagy bármilyen egyéb videófelvétellel rendelkezők jelentkezését a rendőrségen[/perfectpullquote]

– tette hozzá a nyomozó.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk