Van egy divatsuli Londonban, ahol a nácizmus még mindig téma

Ha művészeti- és divatiskolákra gondolunk, akkor a Central Saint Martins kétségkívül a legrangosabb. A hónap elején a Business of Fashion Global Fashion School Ranking rangsorán előkelő helyet foglalt el. 

Az iskolát nem csak a mások általi megítéléséről, de a diákjairól is meg lehet ismerni, hiszen olyan válltasikkal lófrálnak a brit fővárosban, amin ez a felirat díszeleg:  “I’m at CSM, aren’t you???”, vagy a srác, aki a projektjével vesztette el a szüzességét. Na, hát ha ez nem lett volna elég, a minap egy hatalmas horogkeresztes plakátot lógattak ki a Kings Cross-i kampuszuk ablakán. Mindezt a művészet jegyében, természetesen. 

https://www.instagram.com/p/Bbg2BjQjmyM/

Jewish Chronicle szerint a név nélkül maradó diák először a tanárát környékezte meg az ötletével, aki meglepő módon visszautasította. 

A legtöbb diák viccnek vette a plakátot, mielőtt az iskolai személyzet egy tagja eltávolította azt. Az incidenst követően a CSM elnöke azt mondta:

A Central Saint Martins kitart amellett, hogy támogató és inkluzív környezetet biztosítson sokszínű diákjaink számára, és nyugtalanok vagyunk, hogy a zászlót a tiltás ellenére kihelyezték.

Nem tudni egyelőre, hogy a diák fog-e felelni a tetteiért, vagy tisztában van-e egyáltalán a szimbólum negatív, átvitt jelentésével. Furcsa módon még mindig vannak helyek, ahol fel-feltűnnek szvasztikák, emlékezzünk csak a ruhamárkára, aki újra divatba akarta hozni a szimbólumot az év elején!

1218454
/ Fotó: Dazed

Egészen hihetetlen, hogy 2017-ben még mindig a nácikról beszélünk…

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

ajandek a jovobol, uj kutyuk, uj technologia, hasznos kutyuk, hasznos technologia, hasznos targyak9

10 ajándék a jövőből, amit már most megvehetünk

A kiterjesztett valóság egyre elterjedtebb. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy úgy nyisd ki az ajtót, hogy a jelszót egy virtuális billentyűzeten gépeled be, amit csak te láthatsz. De használhatod szórakozáshoz is, például játszhatsz rajta olyan játékokat, mint a biliárd, és láthatod a golyók pályáját az asztalon.

titkok repulogeprol, titkok utaskiseroktol, repulogepes kisokos10

10 titok a repülőről, amit a légiutas-kísérők nem mondanak el

A légi marsallok inkognitóban repülnek, és szükség esetén megnyugtatják a zavart keltőket, vagy ártalmatlanná tesznek akár egy terroristát is. Az USA-ban, Franciaországban, Kanadában és sok más országban légi marsall szolgálat működik, erről még film is készült.

Nincs több cikk