Ingyen hozzáférhetőek a Chicagoi Művészeti Intézet műalkotásai, mint például Van Gogh képei

Amerika második legnagyobb múzeumának képei felkerültek a netre, így bárki megnézheti a legnagyobb impresszionista alkotók műveit.

A világ egyik legnagyobb impresszionista és posztimpresszionista gyűjteményével rendelkező Chicagoi Művészeti Intézet, most több mint 52 ezer műalkotást tesz mindenki számára elérhetővé digitális formában.

Az intézet megújuló weboldalán ugyanis elérhető egy online galéria, ahol nem csak megnézhetőek – többek között Vincent van Gogh, Renoir vagy Toulouse-Lautrec műalkotásai –, hanem ingyenesen letölthetőek nagy felbontású képekként. A képek szabad licenc alatt érhetőek el, ami lehetővé teszi az alkotások szabad felhasználását és szerkesztését is.

A múzeum több, mint 150 éves múltra tekint vissza, és a New York-i Metropolitan Múzeum után a második legnagyobb múzeum az Amerikai Egyesült Államokban.

Több mint 260 ezer műtárgyat őriznek az intézet falai között, például a Sikoly filmek sorozatgyilkosának álarcát is megihlető Edvard Munch festményét és számos Van Gogh-alkotást. A legtöbb mű tehát digitális formában elérhetővé vált a múzeum kezdeményezésének jóvoltából itt.

A ContextUs „tárlatvezetésének” köszönhetően ízelítőt kaphatunk a múzeum műremekeiből.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból