Vincent van Gogh halála előtt készített utolsó festményének helyszínére derült fény egy képeslap jóvoltából.

Egy francia faluban alkotta utolsó művét

Vincent van Gogh vagyonokat érő festményei máig óriási érdeklődésre tartanak számot, a koronavírus-járvány alatt egyik festményét el is lopták.

Van Gogh csupán órákkal a halála előtt készítette el utolsó mesterművét, a Tree Roots című festményt. A képen látható táj pontos helyszínét sikerült kideríteni egy régi képeslap segítségével, írja a The Guardian. A helyszín a Párizshoz közeli Auvers-sur-Oise nevű falucska.

Vincent Van Gogh Utolsó Fesmenye
A Festmény És A Képeslap Tökéletesen Egybeilleszthető / Fotó: Van Gogh Intézet

A képeslapon látható fényképet Wouter van der Veen készítette 1900 és 1910 között. A képeslapot a Van Gogh Múzeum munkatársai és a történelmi növényzetek vizsgálatára szakosodott Bert Maes is elemezte.

Megoldódott az évszázados rejtély

A tudósok arra a következtetésre jutottak, hogy a helyszín valószínűleg az, amelyet Van Gogh is megfestett a halála előtti órákban. A vizsgáltok alapján kiderült az is, hogy a Tree Roots készítésének helyszíne csupán 150 méterre található attól a fogadótól, ahol a festő életének utolsó napjait töltötte.

A legfontosabb Van Gogh-portré az első pszichotikus rohama után készült

Vincent Van Gogh munkásságának vezető szakértői igazolták, hogy az oslói Nemzeti Múzeum gyűjteményében található önarcképet valóban a holland mester festette. A különleges alkotás 1889-ben készült, mikor a művész pszichózisa miatt többször is kezelésre szorult. vincent Van Gogh portré, van gogh festmények

A kutatók régóta sejtik, hogy a Tree Roots volt az a festmény, amelyen a művész halála előtt is dolgozott, mielőtt öngyilkosságot követett volna el. Ez a tény tovább növeli a festmény drámaiságát.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.