Követem Events A fesztivál, ami már műfaji mozgalommá vált – Teljes...

A fesztivál, ami már műfaji mozgalommá vált – Teljes a Vanishing Point fellépőinek sora

Promóció

A Vanishing Point az elmúlt évek után már-már műfaji mozgalommá vált a szervezők szerint. Az idei, 2019-es minifesztivál fellépőinek sora ezennel teljes, a szervezők bejelentették a második etapot is.

Promóció

A szervezők – Middlemist Red zenekar és a New Beat, valamint a Dürer Kert– nem titkolt célja, hogy népszerűsítsék a pszichedelikus rock és udvarában található műfajok tehetséges alkotóit. 

Vanishing Point fesztivál, 2018 / Fotó: Komróczki Diána

Harmadik évére a Vanishing Point egy “műfaji mozgalommá” kezd növekedni, ahol egy egynapos klubfesztiválon felsorakoztatjuk előttetek a szcéna legmeghatározóbb együtteseit, olvasható a szervezők által küldött közleményben.

Nyilvánosságra hozta az első neveket a Vanishing Point 2019

Három éve sincs, hogy útjára indult az indie, niche (réteg) közeg szeretett fesztiválja, a Vanishing Point. A Middlemist Red zenekar és a New Beat koncertszervező csapat közös bulija bejelentette a 2019-es kiírás első neveit. vanishing point 2019, vanishing point fesztivál 2019 fellépők, vanishing point dürer kert

A korábbi bejelentés óta tudjuk, hogy az Iceage, a Bo Ningen külföldi fellépők is Budapestre látogatnak. Hozzájuk csatlakozik Cousin Kula psych-popot játszó, bristoli banda.

Ürögdi Ábel / Middlemist Red / Fotó: A zenekar hivatalos Facebook-oldala

És miért ők érkeznek a Dürer Kertbe? Ürögdi Ábel, a Middlemist Red dobosa mondta el magazinunknak.

Iceage

Iceage – Full Performance (Live on KEXP)

http://KEXP.ORG presents Iceage performing live in the KEXP studio. Recorded June 13, 2018. Songs: Catch It Pain Killer Hurrah Beyondless Host: Cheryl Waters Audio Engineer: Kevin Suggs Cameras: Jim Beckmann, Scott Holpainen & Justin Wilmore Editor: Jim Beckmann http://kexp.org http://iceagecopenhagen.eu

Ahogy minden évben, idén is szerettünk volna egy olyan külföldi előadót elhozni a Vanishing Pointra, akik méltó módon tölthetik be a headliner szerepét. Az Iceage pár év leforgása alatt a 2010-es évek egyik kultikus posztpunkzenekarává nőtte ki magát világszerte. Tavaly láttuk őket a Bánkitó Fesztiválon, ahol kiderült, élőben is egészen letaglózó atmoszférát teremtenek. Alig várjuk, hogy visszatérjenek a Dürer Kertbe, ahol épp az első budapesti koncertjüket tartották még 2013-ban” – mondta Ürögdi.

BO NINGEN

Bo Ningen – Full Performance (Live on KEXP)

http://KEXP.ORG presents Bo Ningen performing “Koroshitai Kimochi” live at Kex Hostel in Reykjavik during Iceland Airwaves. Recorded November 6, 2015.

“Idén lesz egy olyan zenekar is a fellepők között, akikkel nyitni tudunk egy másik réteg felé is, ez pedig a BO NINGEN. Ők a noise-rock felől közelítik meg a pszichedéliát, ráadásul japán nyelven, ami megint csak nagyon különleges ízt a zenéjüknek. Érdekesség, hogy még sosem játszottak Budapesten, ezért biztosak vagyunk, hogy nem egy átlagos koncertet adnak majd!” – fejtette ki a Middlemist Red dobosa.

Cousin Kula

Cousin Kula – Jelly Love

http://www.cousinkula.com http://www.chiverin.com Spotify: http://bit.ly/KULASpotify iTunes: http://bit.ly/KULAApple Facebook: https://www.facebook.com/cousinkula Twitter: https://twitter.com/cousinkula Soundcloud: https://soundcloud.com/cousinkula ///// Directed & edited by Cousin Kula Written & performed by Cousin Kula Chiverin Records, 2018 http://www.cousinkula.com http://www.chiverin.com http://vevo.ly/kgVjHb

”Tavaly Paul Cherry koncertje elég jó visszhangot kapott, úgyhogy szerencsés helyzet, hogy idén már az angol Cousin Kula fogja hozni a lágyabb psych-popszámokat, míg a többi külföldi zenekar a keményebb vonalat képviseli majd. Lehet számítani kapós groove-okra és fülbemászó szintitémákra!” – zárta gondolatmenetét a zenész.

Vanishing Point fesztivál, 2018 / Fotó: Komróczki Diána

A fenti headliner mellett fellép a hostnak számíti Middlemist Red, a Run Over Dogs, a Deep Glaze, a Gustave Tiger. De ki nem hagyná az estét a Carson Coma, a Perrrin, a METEO és a The Keeymen sem.

Az elektronikusabb vonal szerelmesei sem maradnak zene nélkül, hiszen a DJ-k sora a következi: We Wanna Be Forgotten, Bahama Káosz, Telenkó Ábel, Yambo, Adis Abbé b2b Marci Csörgő.

Facebook-eseményITT

Időpont: 2019. október 12., szombat, 17 óra

Helyszín: Dürer Kert, Budapest

Jegyár: 5. 900 HUF

JegyigénylésITT

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A legszürreálisabb ötletek, hogyan védheted meg magad a koronavírus ellen

A kínai emberek saját kezükbe vették a sorsukat, maguknak gyártanak védőmaszkokat!

A pillanat, amikor az álmodozó turistát elgázolja a valóság

Nem véletlen, hogy egyes helyeken már turistaadót szednek.

Színésznők, akik nem szégyellik terhes alakjukat és döngő lépteiket

Bátran pózolnak fürdőruhában, domború hassal is és döngő léptekkel, ezek a büszke anyukák.
Promóció

a szerk. ajánlása

Tudtad? Kultúránként egészen mást jelent, amit a kezünkkel csinálunk

Ami egyik helyen a kedvesség jele, az máshol durvaságnak számít.

A nosztalgiavonat átrobogott a vásznakon – Ezek voltak 2019 legjobb külföldi filmjei a ContextUs szerint

Volt egyszer egy 2019-es év, amelyben korunk legnagyobb mesterei és feltörekvő tehetségei egyaránt megmutatták, hogyan is kell filmet készíteni.

Ezek minden idők legdrágábban elkelt festményei

Cikkünkben górcső alá vesszük a valaha legdrágábban elkelt tíz festményt, és arról is esik pár szó, miért kerülnek bizonyos festmények többe, mint mások.
Promóció

ez is érdekeltéged
<3