Azok, akik nem is kedvelik a gördeszkás cipőket vagy tornacipőket, idén talán ők is kivételt tesznek a Vans márkával. Ugyanis a lazább stílust képviselő gyártócég Frida Kahlo művészetét varázsolta a cipőkre, aminél menőbbet ebben az évben aligha fogunk találni.

A Vans Vault nevű termékcsaládja nemrég mutatta be Frida Kahlo témájú kollekcióját, amelyben a festőnő leghíresebb darabjait nyomtatták a cipőkre. Összesen három alkotást választottak: az Önarckép tövisnyaklánccal, A két Frida, valamint Kahlo utolsó ismert alkotását 1954-ből, a Viva la Vida, Görögdinnyék című kép.

Frida
Elképesztően Kreatív / Fotó: Modern Notoriety

A gyűjtemény a Mexikóban található Banco de México bankkal közösen jött létre, a kiválasztott képeket pedig a Frida Kahlo Corporation hagyta jóvá. A Vans a rajongók elől sem titkolja, hogy ez egy üzleti alapú társulás. Látva a cipőket, nehéz lesz választani, de egyelőre csak az amerikaiaknak, ugyanis a darabokat az Egyesült Államok egyes üzleteiben árusítják majd elsőként.

Az előkerült felvétel szerint ilyen lehetett Frida Kahlo eddig ismeretlen hangja

A Fonoteca szerdán hozta nyilvánosságra a rádiófelvételt, amelyen Kahlo a Diego portréja című szövegét olvassa fel, amelyet 1949-ben férjéről, Diego Riveráról írt. A mexikói kulturális miniszter, Alejandro Frausto azonban óvatosságra intett a felfedezéssel kapcsolatban. Mint mondta: Pavel Granados, a nemzeti hangfelvétel-gyűjtemény igazgatója elmondta, hogy januárban találták meg az alig kétperces, vélhetően 1953-ban vagy 1954-ben készült felvételt egy ismert néhai mexikói rádiós műsorvezető archívumában.

Ez nem azt jelenti, hogy soha nem fog Magyarországra jönni a kollekció, de aki nem bír várni, 80 és 95 dollár közötti áron megrendelheti a cipőket. Nyárra tökéletes kiegészítők, a vidám színek Mexikót idézik, rajongóknak pedig egyenesen kötelező darabok.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet