Tedd magad szabaddá, vár a Zebegényi Sárkányfesztivál!

A világ talán legvidámabb fesztiválját idén nyolcadik alkalommal rendezik meg a Dunakanyarban, ahol minden a papírsárkányokról és azok készítőiről szól. Itt nem kell sietni, míg megszárad a festék az általad készített sárkányon. A Sárkányfesztivál arra is jó, hogy van idő szemügyre venni a Börzsöny és a Pilis közeli dombjait, a kanyargó Dunát, eggyé válni a természettel, és ha úgy adódik kérni egy hosszúlépést két reptetés között. 

A kétnapos fesztivál családias és könnyed hangulata magával ragadja az embert. Az első sárkánybusz járat érkezésétől az utolsóig van lehetőség megtapasztalni a kikapcsolódás maximumát, korra és nemre való tekintet nélkül. Zavaró tényező nem igazán van, maximum az összeakadó sárkányzsinórok okozhatnak öt másodperc bosszúságot. De mire ez megtörténik, már annyira átjár a hely szelleme, hogy csak boldogan próbálod kibogózni a dolgokat.

Dsc 4561
Sárkányfesztivál / Fotó: Pandarte

Aki megfáradt, új erőre kaphat a szép kis gasztro kínálatot felvonultató sárkánykonyhán, tehet egy sétát a közeli kézműves- és design vásáron, és ott is kipróbálhat új dolgokat.

Távozni nem nagyon van kedve az embernek. Az esti órák közeledtével a színpompás naplementéhez társuló zenei élmények serkentik tovább a vérkeringést.

A jó időt a szervezők már előre megrendelték, de a süssfelnap.hu időjárás előrejelzés segít majd eldönteni, hogy végül pólóban vagy pulcsiban indulj-e útnak.

Ha pedig szeretnél beszállni a fesztivál közösségi finanszírozásába, mert tetszik a dolog, a sarkanyfeszt.hu oldalon mindent megtalálsz ezzel kapcsolatban.

Facebook-esemény: ITT

Időpont: 2018. szeptember 15-16.

Helyszín: Zebegény

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból