Nem kellett feltüntetni Varga Judit igazságügyi miniszternek a vagyonnyilatkozatában a karórát.

Befagyasztottak 6 élelmiszer árát

Mint ismert, Orbán Viktor magyar miniszterelnök bejelentette a szerdai kormányülés után, hogy a kormány befagyasztotta hat alapvető élelmiszer árát. Gyorsan végigszaladt a kormánypárti politikusok Facebook-oldalain az alapvető élelmiszerek árfixálásának híre. Elég olajozott az üzenet terjesztése mostanában a körükben. Az igazságügyi miniszternek szerencsére akadt egy képe, ahol épp a Fővám téri Nagyvásárcsarnok egyik hentespultjánál válogat a húsok közül. Íme:

Kapcsolódó cikk

“Hat termék esetében – kristálycukor, búzafinomliszt, napraforgó-étolaj, sertéscomb, csirkemell és a 2,8%-os tehéntej – beavatkozunk az árak alakulásába” – közölte Facebook-videójában Orbán.

Önkritika?

A 444 cikke szerint a magyar politikusok szinte mindegyike reagált a hírre a saját közösségi oldalán.

Varga Judit igazságügyi miniszter is ekképpen tett, erről készült is egy fotó, amelyet feltöltött a közösségi oldalaira. Varga épp a Fővám téri Nagyvásárcsarnok egyik hentespultjánál válogat a húsok közül a fotó tanúsága szerint.

Az érdekes a képen viszont az, hogy néhány száz forintos spórolás bemutatását a Csukló Szpotting nevű Instagram-oldal szerint egy Cartier Clé de Cartier órával a karján közölte követőivel Varga. 

Ez az óra nagyjából másfél millió forintnyi dollárért rendelhető a gyártó oldaláról.

A 444 érdeklődött a Csukló Szpotting működtetőjénél, aki szerint erről a képről nehezen lehetne megmondani a pontos típust, de Csukló Szpotting már tavaly nyáron feltöltött más fotót is ez ügyben.

Akkor a 168 Óra meg is írta, hogy milyen elegáns Varga Judit viselete, ami még a miniszter férjét is kommentelésre ragadtatta.

„T. Szerkesztőség! Az órát én vettem a feleségemnek 40. születésnapjára tavaly szeptemberben. Az Önök által keltett látszat ellenére, az órát nem kellett feltüntetni a feleségem vagyonnyilatkozatában, mert abban csak a hathavi képviselői alapdíjat meghaladó értékű ingóságokat szükséges szerepeltetni. További jó munkát! MP” – írta akkor Magyar Péter, a Diákhitel Központ Zrt. vezérigazgatója, Varga férje a cikk alatti kommentekben.

Egyelőre nem reagált Varga Judit

Ha Varga maga vette volna meg a karórát, az csaknem a teljes forintmegtakarítását elvitte volna a 2020-as vagyonnyilatkozata szerint – emlékeztetett a hírportál, amely hozzátette: a forinttartozásainak felét törleszthetné is belőle.

Külön érdekesség, hogy néhány napja az igazságügyi miniszter Margaret Thatcher, volt brit miniszterelnök egyik híres bon motját posztolta a Facebookon, melynek lényege szerint a baloldali kormányok mindig az öngondoskodásra képes társadalmi rétegek megsarcolásából finanszírozzák a szegényebbeket támogató társadalompolitikájukat.

Varga a január 12-ei bejegyzése után egyetlen egyet sem posztolt a témában. Cikkünk megjelenése előtt 3 órahosszával emlékeztetette követőit, hogy már csak 80 nap maradt hátra a 2022-es választásokig. Hasonlóképp abban a bejegyzésben is megjegyezte, hogy a “baloldal egyszer már válságba taszította hazánkat, de jól tudjuk, hogy semmit sem változtak.”

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.