Varga Viktor arról beszélt, hogy nemrég vitézzé avatták, amit ő azzal magyaráz, hogy sokat tett a magyarságidentitás megőrzése érdekében.

Varga Viktort többekkel egyetemben a Szent Flórián templomban tüntették ki múlt hét szombaton, írja24.hu.

Az utóbbi években sokat tettem a magyarságidentitás megőrzése érdekében. Ilyen például az, hogy a Nemzeti Lovas Színházban játszott, Fehérlófia című darabhoz 32 dalt írtam.

“A Trianon Múzeumnak is szereztem dalt, vezettem tárlatot a Terror Házában, ezeken felül megírtam a Nemzeti Cirkusz Himnuszát, és újraénekeltem a Hazám, hazámat. Emellett azt gondolom, az is szerepet játszott a kiválasztásban, hogy egyfajta szócső tudok lenni, akinek a gondolatai sok emberhez eljutnak” – magyarázta az énekes, hogy miért is kaphatta a kitüntetést.

A kitüntetés nem jár semmilyen anyagi juttatással, de ez nem lényeges, hiszen megkeresem saját magam számára azt a pénzt, amire szükségem van.

“Annak viszont a tudatában vagyok, hogy a vitézi titulus egyfajta felelősséggel jár, úgy érzem, közvetítenem kell az emberek felé a magyar identitás megőrzésének fontosságát” – tette hozzá. Úgy tervezi, hogy ahol tudja, kiemeli majd az új titulusát, és annak is utána fog járni, hogy a személyi igazolványán fel lehetne-e ezt tüntetni. 

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet