Mészáros Lőrinc felesége, Várkonyi Andrea, aki már nem csak műsorvezető, de üzletasszony és író is, elmondta, "abszolút társként tekintünk egymásra, nincs olyan téma, amit kerülni kellene, vagy amit ne egymással beszélnénk meg először”.

A világ legtermészetesebb dolgának tartotta, hogy összekösse az életét Mészáros Lőrinccel

„Nagyon jó érzés, hogy egymásra találtunk Lőrinccel. Így, pár héttel az esküvő után olyan jó kimondani, hogy a férjem! És legalább ennyire jó azt hallani, amikor rólam mesél, amikor azt mondja: a feleségem. Rengeteg kifejezés létezik két ember kapcsolatára, lehet pár, élettárs, férj és feleség… Mi abszolút társként tekintünk egymásra, nincs olyan téma, amit kerülni kellene, vagy amit ne egymással beszélnénk meg először” – mondta Várkonyi Andrea, Mészáros Lőrinc újdonsült felesége a Hot! magazinnak, amit a HVG szemlézett.

Várkonyi hozzátette, korábban azt gondolta, ő már nem fog házasságot kötni egyetlen férfival sem. (…) „Amikor viszont megismertem Lőrincet, minden olyan magától értetődővé vált, rövid idő elteltével megkérte a kezem, és én igent mondtam, mert a világ legtermészetesebb dolgának tartottam, hogy összekötjük az életünket. Sőt, abban is biztosak voltunk az első pillanattól, hogy nemcsak polgári, hanem egyházi szertartást is szeretnénk. Ez a férjemnek és nekem is fontos volt. Édesapám vezetett az oltárhoz, és bevallom, onnantól kezdve, hogy megláttam aput, szinte végig a könnyeimmel küzdöttem, olyan boldog voltam. Az esküvő vidám hangulatban telt, azt hiszem, sikerült meghitt hangulatot teremteni, ami a célunk volt.”

Várkonyi Andrea mellett már ott volt a férje a könyv utolsó fejezeténél

Első könyvéről is beszélt a műsorvezető, amely elmondása szerint „több mint egy évig készült”, és amikor elkezdte, még „egyedülálló anyukaként nem magányosan, mégis egyedül élt”, ám mire megszületett az utolsó fejezet, már ott volt a férje, „aki mellett kiteljesedett az élete”.

Várkonyi azt is elmondta, annak idején a munka és a család mellett azért vágott bele a harmadik diploma megszerzésébe, hogy orvosként, pszichológusként komplexebben láthassa az embereket, hiszen együtt alkot kerek egészet a test és a lélek harmóniája. „Próbálom megértetni, hogy bizonyos szituációkban miért úgy reagálunk, ahogy, igyekszem tanácsot adni a saját magam által megélt dolgokon keresztül” – mondta a lapnak.
Kapcsolódó cikk
Az üzletasszony-műsorvezető-író hozzátette: sok élethelyzeten van túl, számos családi nehézségen is, így egy-egy témánál a saját életéből említ példákat, hogy az adott hullámvölgyben mi segített neki, hogyan sikerült az adott problémát megoldania. „Nem biztos, hogy a megoldás univerzális, de remélem, hogy mindenki át tudja fordítani a saját életére.”

Mészáros Lőrinc volt felesége, Kelemen Beatrix Csilla, mint beszámoltunk róla ebben a cikkben, Joshi Bharattal kötötte össze az életét, miután utóbbi szakított a feleségével 31 év után.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet