Várkonyi Andrea egy Mészáros Lőrinchez köthető Andrássy úti villába költöztette Whitedog nevű médiacégét.

Reklámügynökséggel foglalkozik a cég

Whitedog Media Kft. néven alapított új céget Várkonyi Andrea televíziós műsorvezető – vette észre a cégközlönyben a HVG. A tízmilliós alaptőkéjű, szeptember elején létrehozott új kft. fő tevékenysége szerint reklámügynöki tevékenységgel foglalkozik, de tevékenységei között film- és videógyártás is található.

Az Opten céginformációs rendszer szerint a cégben Várkonyin kívül társügyvezetőként és társtulajdonosként van jelen Gergely Judit, aki a TV2 Akadémiáján végzett korábban.

Varkonyi Andrea Meszaros Lorinc Szeretoje Mediacege
Várkonyi Andrea, A Tények Műsorvezetője / Fotó: Berecz Valter

Várkonyi, aki 2018-tól már belgyógyász szakorvosi diplomája mellett pszichológus végzettséggel is büszkélkedhetaugusztus közepén jelentette be, hogy távozik a Life TV-től. Mindezt még azelőtt tette, hogy a vezérigazgatót, Hajdú Pétert felfüggesztett börtönre ítélték volna.

Kapcsolódó cikk

Várkonyi 15 nappal előtte jelentette be a Mészáros Lőrinccel azóta válófélben lévő Mészáros Beatrixhoz tartozó tévécsatorna, hogy Várkonyi mely műsorban (a Brékingben) kap szerepet a továbbiakban. 

Whitedog Media Kft. egyébként érdi székhellyel jött létre.

Piaci alapon bérli Várkonyi Andrea az irodát állítása szerint

Várkonyi azonban átköltöztette a cégének székhelyét, méghozzá Mészáros Lőrinc villájába, írta meg a Népszava. Hogy Érdről miért épp az Andrássy út 105. alá költöztette cégét tavaly decemberben, azt a napilapnak nem mondta el a műsorvezető.

Annyit mondott mindössze, hogy vállalkozása, a Whitedog Media Kft. piaci alapon bérli a székhelyéül is szolgáló irodát.

Az ingatlan jelenleg az A105 Realty Project Kft-é. A villa korábban a kogartos Kovács Gáborhoz, majd Spéder Zoltán érdekeltségébe került, innen vezetett az út a miniszterelnök veje, Tiborcz István és Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Appeninn nevű ingatlankezelő társasághoz. Mára Tiborcz és Mészáros is kiszállt az Appeninnből, az ingatlan mégis Mészáros közelében maradt a tulajdonjogot megszerző A105 Realty Project Kft.-nek köszönhetően. 

A Telex – amely közös fotót is közölt Várkonyiról és Mészárosról – írta meg, hogy az A105 Kft. 51 százalékban a Konzum PE Magántőkealap, 22,18 százalékban az Isaac Goldmann Zrt., 16,06 százalékban Gál Miklós és 12,75 százalékban Vida József végső tulajdona (mindketten köthetők a felcsúti milliárdoshoz).

Többségi tulajdonos Mészáros Lőrinc az Opus Globalban

A Konzum PE Magántőkealap milliárdjait az Opus Global Alapkezelő Zrt. kezeli, abban pedig többségi részesedése van Mészáros Lőrincnek, a kisebbségi pedig az egykori gázszerelő tőzsdei érdekeltségéé, az Opus Global Nyrt.-é az Opten adatbázisának júniusi frissítése alapján.

Kapcsolódó cikk

Hogy honnan származik a magántőkealap pénze, mely magánbefektetők pénzét invesztálja, ezt nem kell nyilvánosságra hozni. Értékpapírtitoknak minősül ugyanis a magántőkealapok befektetőiről az alapkezelő rendelkezésére álló információ, amit úgy szoktak fordítani, hogy a magántőkealapoknak éppen az a lényege, hogy a befektetők rejtve maradhatnak. A Konzum PE birtokolja az Opus Nyrt. 25,4 százalékát, ezzel a Mészáros-féle tőzsdei cég legnagyobb tulajdonosának számít.

A Portfolio egyébként még 2018-ban írta meg, hogy Mészáros Lőrinc és akkori felesége bejelentette, ők a Konzum PE Magántőkealap befektetői.

Azóta viszont a házaspár tavaly ősszel beadta a válókeresetet, Mészárosné Kelemen Beatrix pedig eltűnt a közös céges érdekeltségekből.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.