Varnus Xavér Mezőlakon vásárolt egy templomot, ahova Németországból akart szállíttatni egy orgonát, de a felbérelt vállalkozó meglépett a munkáért járó pénz felével.

Varnus Xavér Facebook-oldalán számolt be a nem mindennapi átverésről, amit a Blikk szemlézett. “Szomorú szívvel jelentem, hogy az én csodálatos kis mezőlaki templomom orgonájának avatására – a tervekkel ellentétben – alighanem október végén kerül csak sor” – jelentette be az orgonaművész.

Egy orgonaépítő vállalkozóval kötöttek szerződést, aki busás, euróban meghatározott összegért cserébe azt is vállalta, hogy Németországból Magyarországra költözteti a hangszert, felépíti és behangolja, de a hathetes munka első hete után “az ország egyik legkiválóbb orgonaszakértője által írásban is megcáfolt, hazug indokok alapján, szerződésszegő módon lelépett, miután felvette a hat hétre szóló teljes munkadíj felét”.

A vállalkozó arra hivatkozott a munka felmondásában, hogy ” korábban kialkudott vállalási ár a szerződéskötéstől eltelt idő alatt jelentősen értékét vesztette”. Az orgonaművész minden szerződésben vállalt kötelezettségének eleget tett, így felháborodottan fogadta a vállalkozó levelét, aki kétszeres áron vállalná az orgona befejezését.

Szerinte a három hónapja, vagyis december 2-án, euróban kialkudott összeg most nem ér annyit, noha az euró csak erősödött azóta

– írta Varnus. Az üggyel a zenész ügyvédjei foglalkoznak, és Varnus ígérete szerint nyár végére felépítteti az orgonát. 

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet