Követem Design Vásárolj kevesebbet! Öltözz ki! Üzeni Vivienne Westwood új kollekciójával

Vásárolj kevesebbet! Öltözz ki! Üzeni Vivienne Westwood új kollekciójával

Promóció

Vivienne Westwood megjelentette 2019 tavaszi-nyári kollekciójának katalógusát. Kijött mellé egy rövidfilm is, ami állásfoglalás korunk fogyasztói beállítódása ellen, és figyelemfelhívás a környezetvédelem fontosságára.

Promóció
- Advertisement -

Westwood a taoizmusból merített ihletet, megidézve az öt elemet: a tüzet, a földet, a fémet, a vizet és a fát. A másik inspirációs forrás a bazsarózsa és a sárkány kínai szimbólumai, a világegyetem életforrásaként.

Filozófiám része, hogy ha a kultúrát választjuk a fogyasztás helyett, nem lennénk ebben a környezeti mocsokban, mert más lenne a szellemiségünk  

– magyarázza Vivienne Westwood az új kollekció alapgondolatát, melyben tovább viszi a punkos éthoszt. A kultúra ellensége a dizájner szerint a fogyasztás.

Az új kollekció kockás és hajszálcsíkos darabok, kötött holmik, feliratos pólók és ingek szemet kápráztató, játékos kavalkádja. A fotókat Hedvig Jenning készítette.

A lookbook és a kisfilm társadalmi és környezetvédelmi kérdéseket feszeget a tervezőnő narrációjával. Az új kollekció darabjait különböző modellek mutatják be, többek között Jenkin Van Zyl és Anthon Raimund.

BUY LESS, DRESS UP | Vivienne Westwood SS19 Film

My playing cards are a strategy to save the world, they’re also a map for my fashion designs. Part of my philosophy is – if we had culture instead of consumption we would not be in this environmental mess because we would have a different ethos; and so, my reference for this collection comes from the fact that I’m a Taoist and a terrific fan of Chinse art.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3