Vásárolj kevesebbet! Öltözz ki! Üzeni Vivienne Westwood új kollekciójával

Vivienne Westwood megjelentette 2019 tavaszi-nyári kollekciójának katalógusát. Kijött mellé egy rövidfilm is, ami állásfoglalás korunk fogyasztói beállítódása ellen, és figyelemfelhívás a környezetvédelem fontosságára.

Westwood a taoizmusból merített ihletet, megidézve az öt elemet: a tüzet, a földet, a fémet, a vizet és a fát. A másik inspirációs forrás a bazsarózsa és a sárkány kínai szimbólumai, a világegyetem életforrásaként.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””] Filozófiám része, hogy ha a kultúrát választjuk a fogyasztás helyett, nem lennénk ebben a környezeti mocsokban, mert más lenne a szellemiségünk   [/perfectpullquote]

– magyarázza Vivienne Westwood az új kollekció alapgondolatát, melyben tovább viszi a punkos éthoszt. A kultúra ellensége a dizájner szerint a fogyasztás.

Az új kollekció kockás és hajszálcsíkos darabok, kötött holmik, feliratos pólók és ingek szemet kápráztató, játékos kavalkádja. A fotókat Hedvig Jenning készítette.

A lookbook és a kisfilm társadalmi és környezetvédelmi kérdéseket feszeget a tervezőnő narrációjával. Az új kollekció darabjait különböző modellek mutatják be, többek között Jenkin Van Zyl és Anthon Raimund.

BUY LESS, DRESS UP | Vivienne Westwood SS19 Film

My playing cards are a strategy to save the world, they’re also a map for my fashion designs. Part of my philosophy is – if we had culture instead of consump…

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból