16 év után távozik Véber István meterológus az RTL Klubtól

Véber István, az RTL Klub időjárás-jelentő meteorológusa búcsút int nem csak a csatornának, de a televíziózásnak is 16 év után.

Utódját már keresik

Az RTL Klub hivatalos közleménye szerint szeptember 11-én láthatták a csatorna nézői utoljára a képernyőn Véber István meterológust.

Veber Istvan meteorologus idojaras rtl klub
Véber István, az RTL Klub meteorológusa, időjárás-jelentő / Fotó: Smag Pictures

A népszerű időjárás-jelentő több mint másfél évtized után int búcsút a televíziózásnak.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””][Véber] Istvánt nemcsak a nézők, de a híradós csapat is a szívébe zárta. Meteorológusként a képernyőn bizonyította szakmai felkészültségét, emellett az elmúlt esztendőkben külpolitikai szerkesztőként is kipróbálhatta magát a Híradóban[/perfectpullquote]

– fogalmazott Kotroczó Róbert hírigazgató.

A hobbija komollyá vált

A közkedvelt meteorológusról kevesen tudják, hogy évekkel ezelőtt programozni kezdett. A kezdetben szabadidős tevékenység az idők során komoly hobbivá vált.

„Szerencsésnek mondhatom magam, mert az RTL Klubnak köszönhetően az elmúlt 16 esztendőben a hivatásomnak: a meteorológiának élhettem. Köszönettel tartozom a csatorna vezetőségének éppen úgy, mint azoknak a háttérben dolgozó szakembereknek, akikkel a napi adásokat együtt készítettük. Most eljött az idő, hogy az eddigi hobbiból hivatás, míg a jelenlegi hivatásból hobbi legyen” – mondta a meteorológus.

Véber István utódjának kiválasztása már megkezdődött, az új képernyős érkezéséig a nézők Pataki Zitától értesülhetnek a várható időjárásról.

Nem is olyan régen szintén fontos szereplő távozott az RTL Klubtól: Rubin Kristóf 18 év után intett búcsút. Rubin saját bevallása szerint azért döntött így, hogy megalapítsa saját gyártócégét, így függetlenítve magát a csatornától. Érdekesség, hogy a tartalmakat a konkurensnek, a TV2 Csoportnak gyártja.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból